Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Prędkości maksymalne w naszych skuterach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gilera runner 125 2t 100 km/h

Aprilia SR 50/70 2t 110 km/h :blush:

• Odpowiedzi 417
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Geni

9

• dr.big

8

• Worlan

8

• Marcino1

8

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kymco GDink 125licznikowe max 120 ale najcześciej i nailepiej 90-100

Opublikowano

155 km/h licznikowe Atlantikiem 500, ale nie był to max jego możliwości.

• Klubowicze
Opublikowano

Jadąc do Czarnogóry w zeszłym roku na autostradzie w Austrii licznikowe 189km/h w tym roku sprawdzę ile to według GPS.

Opublikowano

Nie mam chwilowo skutera, ale moją Krówką wydusiłem dziś na obwodnicy 235 km/h :clapping: .

Szczerze powiem, że z przyjemnością nie miało to nic wspólnego :kwasny: .

Teraz mam Malaguti Spidermax GT 500.

Prędkość maksymalna tego sprzętu to 160 km / h.

Opublikowano

Witam Wszystkich,

tak z czystej ciekawości; jakie prędkości maksymalne osiągają Wasze maxi :) ?

Zaczynam pierwszy:

Piaggio 400 cm:

- licznikowo 150 km/h,

- faktyczne (w każdym razie według GPS) - 142 km/h, czyli co do kilometra zgodne z instrukcją...

!guns

W moim DT300 również 150km/h licznikowe. A 140km/h jest bezbolesne przy stałej prędkości w trasie. Spalanie max 3.3l/100km.

Opublikowano

PCX 125 - maksymalnej nie sprawdzałem ale powyżej 90 to nie wiem czy bardziej męczę sie ja czy skuterek ;)

Opublikowano

Silver Wing 600. 179km/h i odcina.

Opublikowano

Panowie wiemy że przyjemność kończy się po 120 km/h potem zaczyna się walka o życie- kiedyś próbowałem wyszło mi ok.160 km/h licznikowo.

• Klubowicze
Opublikowano

przyjemność kończy się po 120 km/h potem zaczyna się walka o życie-

To zależy tylko od konkretnego modelu.

Hondą Silver Wing można 160km/h jechać bez przerwy aż skończy się paliwo :clapping:

A max to właśnie ok 180 (oczywiście licznikowo) wielokrotnie sprawdzone :lol1:

Opublikowano

Zgadzam się z Arturem, dużo zależy od maszyny, oraz szyby, w Scarabeo 500 z oryginalną szybą 120 to już była walka, po założeniu ogromnej turystycznej 140 nie stanowiło problemu, nawet czubek kasku nie wystawał nad nią. A wracając do tematu wczoraj udało mi się pokonać barierę 200 km/h i gdyby nie zbliżające się zbyt szybko powolne puszki byłoby więcej.

Opublikowano

U mnie było prawie 140.Po założeniu ogromnej szyby tylko deko powyżej 120. A trwa też długo zanim to osiągnie.

Opublikowano

Suzuki Burgman K3 400 przebieg 39tys. max 155km/h ale to tylko podczas wyprzedzania. Najlepszą stała prędkościa jest 120.

Opublikowano

T- Max 500, 07' po zmianie seryjnego wario na Polini oraz wymianie wydechu v-max to180km/h licznikowe. Szyba krótka, oryginalna Yamaha. Obroty przy tym nie przekraczają 7300-7400.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Suzuki Burgman '99 400 przebieg 42tys. Najlepszą stała prędkością poza zabudowanym to 100-120. Powyżej szarpie kaskiem od pędu powietrza, więc nie da się za długo jechać.

Opublikowano

u mnie 150 km/h , trochę to trwa zanim osiągmie tą prędkość- orginalnego przebiegu nieznam , a w aktualny nie wierzę ,

Pozdrawiam

Opublikowano

Suzuki Burgman K3 400 przebieg 39tys. max 155km/h ale to tylko podczas wyprzedzania. Najlepszą stała prędkościa jest 120.

Suzuki Burgman '99 400 przebieg 42tys. Najlepszą stała prędkością poza zabudowanym to 100-120. Powyżej szarpie kaskiem od pędu powietrza, więc nie da się za długo jechać.

Podajcie mi proszę obroty w waszych AN400 przy prędkościach.

U mnie jest

100km/h- 5900rpm

120km/h -6900rpm

140km/h -ostro zbliżam się do 8rpm.

Mam wrażenie z napędem krucho- pasek 0.7 do limitu, na liczniku 27kkm/ nie znam momentu ostatniej wymiany i realnego przebiegu.

Opublikowano

A ja dzisiaj całkiem przez przypadek i nie chcący pobiłem rekord swoim pierdzikiem :)

142 km/h - oczywiście licznikowe. Byłem w małym szoku. Fakt, że od wymiany paska go tak nie pogodniłem, ale...żeby aż tyle pomógł mu nowy pasek?

Do tej pory maksymalnie 135 mi się udało i też nie miał lekko :)

Opublikowano

AN400 '99 r. V-max ~155 km/h, najlepsza przelotowa wg mnie to 125 km/h. Szyba (chyba) ori, przy wzroście 196cm sięga mi do brody, pasek dość rześki :)

Opublikowano

Mam propozycję aby wątek o prędkościach max rozbudować o prędkość obrotową dla kilku progów wg.mnie wystarczą 2,3 + max jak do tej pory.

Dzięki temu będziemy w stanie porównać stan napędu sprzętów

Wątek rozbudować albo założyć nowy.

Opublikowano

Z przykrością muszę sprostować podane wcześniej dane.

Wcale nie dobiłem do 160-ciu. Mój licznik przekłamuje w całym zakresie o 10 km/h.

Czyli mój Satelis 500, pójdzie tylko 150, ale i tak wystarczy. Z nadmiarem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

PCX uprzedni sprzęt 115 km/h mierzone gps, faktem jest, że powyżej 90 lekko niepewnie- optymalna do 85

Opublikowano

Majesty 250 stara buda po wymianie rolek i paska 125km/h licznikowe, do 110 idzie super później dużo słabiej. Licznik zawyża o 2-4 km/h mierzone.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na trójmiejskiej obwodnicy poleciał mi 139 km. licznikowe z "plecaczkiem". Jesli dobrze pamiętam to miał wtedy nieco ponad 10 tysięcy obrotów na minutę. Raz w zeszłym roku tak pocisnął, teraz już tak nie jedzie, pewnie dlatego, że pasek się zużywa, a prawie 15 tyś. ma za sobą. Teraz wyciśnie niecałe 130 km/h.

Opublikowano

Poprzedni sprzet Piaggio X8 125 wg gps max 110 km/h, licznikowo 2-3 km/h szybciej, obrotomierza brak.