MARCVS Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 MARCVS - wpomnieli o OSIe - SZACUN !happybth I po audycji - na stronce 'rdc' są archiwa. Może będzie można później posłuchać pogawędki w temacie maxi. Może ktoś poda link bezpośredni, bo nie mogę się w tym połapać !happybth
magart Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Duze podziekowania dla Nibiru i Badly za to ze dzieki nim powstala ta audycja. O maxi skuterach to mozemy chyba wszyscy mowic i mowic bo w koncu to nasza pasja Mam nadzieje ze show wam sie podobalo, szkoda ze tak malo czasu bo ciezko o wszystkim powiedziec. Artix jeżeli Krzytro zdążył wspomnieć o sandałach to poruszyliście już prawie wszystkie tematy !happybth . Reszta to błachostki !happybth
Gość NIBIRU Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Dzięki wielkie chłopakom, którzy wczoraj wzięli udział w audycji oraz tym, którzy wspierali ich duchowa zza szyby Czasu może mało, ale kto mówił, że nie można będzie w przyszłości tego powtórzyć Audycję prowadził kolega, który nie wiedział prawie nic o maxi skuterach..ale nie udawał na szczęście że jest wielkim znawcą, i o to chodziło... Uświadomić nieświadomych !happybth Myślę, że była sympatyczna audycja light... Szkoda, że nie mogłam zrobić oprawy muzycznej do niej, ale niestety to są ,,siły wyższe" P.S. Ktoś robił zdjęcia !happybth Pozdro NIBIRU
Sympatycy szorstki Opublikowano 29 Lipca 2010 Sympatycy Opublikowano 29 Lipca 2010 NIBIRU, czy jest taka opcja, żeby umieścić gdzieś w sieci nagranie tej audycji ? Może gdzieś na Waszym portalu, może gdzie indziej, ale żeby było to chociaż przez jakiś czas dostępne dla tych, którzy nie słuchali a chcą usłyszeć. Kilka osób już tu zadawało podobne pytanie, ale zostało ono bez odpowiedzi. Na pewno było fajnie, miło, merytorycznie i wesoło. Problem w tym, że pewnie spora część ludności nie mogła tego słyszeć, a też chciałaby się dobrze bawić !happybth Cisza w temacie ew. publikacji tego nagrania ma charakter prawny czy jedynie techniczny ? pzdr
Gość NIBIRU Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Generalnie wygląda to tak, że zainteresowana osoba, najczęściej uczestnik audycji, występuje do prezesa radia z prośbą o udostępnienie nagrania. Nigdy nie było z tym problemu. Prezes zlecał wypalenie płytki kolegom z technikom i już. Gdym sama z systemu ściągnęła całą audycje i wrzuciła do sieci...cóż....mogłabym już nie fatygować się z przychodzeniem do pracy :/ Kombinuję jeszcze jakby to wszystko obejść... !happybth
kmodzele Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Czyli któryś z Uczestników musi wystąpic do Prezesa Radia o udostepnienie nagrania w postaco płytki. Potem wystarczy to wrzucić na naszym burgmaniowym portalu. Czy ja - siedzący za szybą - jestem uczestnikiem? Jeśli tak, "wystąpię" o płytę z nagraniem. A poza tym, ktos tu wcześnienij pisał, ze nagrał. To może by po porstu to nagranie z internetu wrzucić na forum - to mogą Admini.
pisklak Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Czyli któryś z Uczestników musi wystąpic do Prezesa Radia o udostepnienie nagrania w postaco płytki.Potem wystarczy to wrzucić na naszym burgmaniowym portalu. Chyba jednak nie do końca jest to takie proste. To, że Prezes udostępni nagranie, nie jest jednoznaczne z tym, że zgodzi się na upublicznienie jego treści w internecie. Można o to od razu wystąpić, ale zdziwił bym się gdyby wyraził na to zgodę. Według mnie najlepszym rozwiązaniem, jest umieszczenie nagrania na oficjalnej stronie radia. Do tego czasu zmuszeni jesteśmy do ewentualnego kolportowania zapisu niejako w drugim, nieoficjalnym obiegu... Pozdr. Pisklak
Gość NIBIRU Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Jest jeden sposób...jeżeli jakiś tam sobie słuchacz...gdzieś tam przy odbiorniku, nagrał sobie materiał to...generalnie można powiedzieć, że jest to jego materiał... i...więcej mogę komuś napisać w prywatnej wiadomości... he he he
kmodzele Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 No tak. ALE SKoro radiostacja emituje audycję i w eterze i w internecie, to każdy może sobie to nagrać. Przynajmniej fizycznie. Nigdy nie słyszałem w radiu informacji "zakazuje się nagrywania audycji". A nasz portal jest "prywatny" i CHYBA możemy sobie na nim umieszczać materiały dotyczące naszej działalności. Tak jak arytkuły prasowe, audycje z tv i audycje z radia. Zdziwiłbym się, gdyby ktokolwiek się o to czepiał. RdC miało dzięki naszej społecznej pracy (w TV zaproszonym gościom sie płaci, w RdC - nie) audycję, z kórej żyje, to czemu nie mamy tego opublikować (i przy okazji reklamować niechcący RdC).
Gość NIBIRU Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 posłuchaj, jeżeli chodzi o kwestie finansowe...też chciałabym zarobić... radio jest prawie na dnie a ja jestem tu tylko z pasji..powinieneś słyszeć co się dzieje z mediami publicznymi... druga rzecz...jeżeli tak drążyć temat to... skoro chciałam zrobić audycje o skuterach, to powinnam złapać jakichś tam pierwszych lepszych motocyklistów i zaprosić do audycji...ja posłużyłam się Burgmanią...tak na dobrą sprawę, nazwa BURGMANIA, adres waszej strony internetowej itd itd, nie powinno paść... byłam dziś na dywaniku z tego powodu !happybth ale robiłam to świadomie...
kmodzele Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 [..]W razie potrzeby, gdyby RDC nie dało na archiwum to nagrałem[..] Ty, weź zapodaj na Youtube i wsadź tu link i będzie po sprawie. NIBIRU - nie pisałem o kasie, by sie odgryźć, czy zauważyć jakiś "problem", bo żadnego nie ma. Wszyscy są zadowoleni.
pisklak Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 SKoro radiostacja emituje audycję i w eterze i w internecie, to każdy może sobie to nagrać. Nagrać możesz , ale my tu piszemy o publicznym udostępnianiu, a tego bez zgody właściciela praw do nagrania nie możesz robić. Prawo jest tu w miarę jasne: Prawo autorskie Art. 94. 1. Fonogramem jest pierwsze utrwalenie warstwy dźwiękowej wykonania utworu albo innych zjawisk akustycznych. 4. Bez uszczerbku dla praw twórców lub artystów wykonawców, producentowi fonogramu lub wideogramu przysługuje wyłączne prawo do rozporządzania i korzystania z fonogramu lub wideogramu w zakresie: 1) zwielokrotniania określoną techniką, 2) wprowadzenia do obrotu, 3) najmu oraz użyczania egzemplarzy, 4) publicznego udostępniania fonogramu lub wideogramu w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym. 5. W przypadku nadawania, reemitowania lub odtwarzania wprowadzonego do obrotu fonogramu lub wideogramu, producentowi przysługuje prawo do stosownego wynagrodzenia. Art. 95. 1. Prawo, o którym mowa w art. 94 ust. 4 i 5, wygasa z upływem pięćdziesięciu lat następujących po roku, w którym fonogram lub wideogram został sporządzony. Ty, weź zapodaj na Youtube i wsadź tu link i będzie po sprawie. Nigdy nie spotkałeś się np. na wspomnianym przez ciebie serwisie z komunikatem: materiał usunięty w zwiazku z naruszeniem prawa autorskiego ? Pozdr. Pisklak
Administrator Artix Opublikowano 29 Lipca 2010 Administrator Opublikowano 29 Lipca 2010 cz1 cz2 do zassania na koszt mojego transferu czyli kazdy moze sobie zerknac a nastepnie musi skasowac plik z wlasnego komputera
MARCVS Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 MARCVS - wpomnieli o OSIe - SZACUN To prawda, ale została zakwalifikowana do 50-tek !scooter A to był pierwszy maxi w polsce !YES Ale myślę że cała audycja !wchair Teraz to już tylko telewizja Jak będziecie program telewizyjny nagrywać, to się poświęcę i przyjadę
Administrator Artix Opublikowano 29 Lipca 2010 Administrator Opublikowano 29 Lipca 2010 MARCVS - wpomnieli o OSIe - SZACUN !YES To prawda, ale została zakwalifikowana do 50-tek !scooter A to był pierwszy maxi w polsce !wchair No i pierwszy pojazd ktory byl w moim posiadaniu i moglem na nim legalnie jezdzic kiedy zrobilem prawko ale szybko stracilem cierpliwosc do niego a teraz zaluje bo pojazd mial numer seryjny 174 i dzis bylby w mojej kolekcji najwieksza perelka
MARCVS Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Co prawda to nie był mój pierwszy moto Jednak mam go już od ponad 15 lat, i muszę przyznać, że gdybym miał taki nowy egzemplarz, to nie bałbym się nim pojechać nawet na koniec świata Jeszcze nigdy OSA mnie nie zawiodła !wchair I za każdym razem na zlotach wzbudza sensację Takich ludzi jak ty Artix jest cała rzesza, ale jeszcze nie spotkałem drugiego na osie To przez wygodnictwo Bo którz chciałby się turlać 70-90 km/h w porywach do 100, przez wiele kilometrów?? Mimo wszystko jest to wspaniały protoplasta naszych obecnych super maxi!!! I tak już zostanie Dlatego jeśli możemy, powinniśmy się nim chwalić, a nie przemilczać jego istnienie, i pozwalać go szeregować razem z 50-tkami Pozdrawiam !scooter !YES
kmodzele Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 [..] Prawo jest tu w miarę jasne: Prawo autorskie Art. 94. 1. Fonogramem jest pierwsze utrwalenie warstwy dźwiękowej wykonania utworu albo innych zjawisk akustycznych. 4. Bez uszczerbku dla praw twórców lub artystów wykonawców, producentowi fonogramu lub wideogramu przysługuje wyłączne prawo do rozporządzania i korzystania z fonogramu lub wideogramu w zakresie: [..] 4) publicznego udostępniania fonogramu [..] w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym. [..] No i cytowany przez Ciebie przepis, wcale mnie nie przekonuje. Właśnie piersze utrwalenie zostało dokonane przez każdego kto słuchał audycji i np nagrywał. W ten sposób każdy słuchająco-nagrywający stał się posiadaczem fonogramu! No, może realizator zrobił to pół sekundy wcześniej i to mogłoby decydować o tym, czy nagranie z eteru jest fonogramem czy nie. W tym świetle wcale nie jasne się staje, kto jest producentem fonogramu. Producentem audycji - wiadomo - rozgłośnia. Ale producentem fonogramu = pierwszego nagrania - już nie koniecznie TYLKO rozgłośnia. Stał się produktem współnym wszystkich rejestrujących w tym samym momencie. Także zdanie o "uszczerbku praw [..] wykonawców" mówi o ... występujących w audycji. Oni chyba najlepiej wiedzą, jakie mają prawa. Stworzyli coś własnym intelektem i głosem, (przykładowo) chcą to opublikować, to mają do tego prawo. To ICH. Nie wiem, czy nie robi się za bardzo OT i czy dyskusja nie staje się zbyt akademicka. Ale nie mogłem się powstrzymać. A wracając do samej audycji - wydaje mi się, że była bardzo udana. Zwłaszcza dzięki bardzo trafionym gościom i rozgarniętemu prowadzącemu. Ten kto słuchał, mógł się dowiedziec co to właściwie są maxiskutery, do czego służą, jak otwierają możliwości np turystyczne, kto ich używa i jak fajnie być maxiskuterowcem choćby w świetle uczestniczenia w tak miłej grupie sympatyków. Dobrze, że sam się nie dopchałem do mikrofonu, bo bym tylko zamulił eter. Jak znajdę chwilę w domu, wrzucę tu 2 zdjęcia. Z reżyserki.
Sympatycy Arecki Opublikowano 30 Lipca 2010 Sympatycy Opublikowano 30 Lipca 2010 P.S. Ktoś robił zdjęcia !scooter Robił !wchair : Więcej fotek tutaj.
Sympatycy orzech Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 2 Sierpnia 2010 "W Albanii nie byłem - byłem" - Artix
Glub Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 oj Orzech, idź ty se uszy umyj:D - W Albanii nie byłeś. - Byłem...
Sympatycy szorstki Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 6 Sierpnia 2010 "Znaczy, jest specjalna moda, ja preferuję modę jazdy w sandałach" Leżę Krzysiek, jesteś debeściak Szkoda tylko, że w kontekście jazdy ofrołdowej, nie wspomnieliście o Rajdzie Katyńskim w którym brał udział eMKa na YP-ce pzdr
Gość NIBIRU Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 NIBIRU,29-07-2010, 12:58 ]P.S. Ktoś robił zdjęcia Arecki,30-07-2010, 9:16 Robił Ooooo rany...jestem aż na dwóch zdjęciach
Sympatycy Arecki Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 12 Sierpnia 2010 NIBIRU,29-07-2010, 12:58 ]P.S. Ktoś robił zdjęcia !OK Arecki,30-07-2010, 9:16 Robił Ooooo rany...jestem aż na dwóch zdjęciach Farciara, ja nie załapałem się na żadne .
Gość NIBIRU Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 NIBIRU,29-07-2010, 12:58 ]P.S. Ktoś robił zdjęcia Arecki,30-07-2010, 9:16 Robił Ooooo rany...jestem aż na dwóch zdjęciach Farciara, ja nie załapałem się na żadne . He he he... moja paskudna morda tam nie pasuje zdecydowanie.... Jak możesz być na zdjęciach skoro je robiłeś?? Źle pomyśleliśmy.... mogłam zrobić zdjęcie całej Waszej ,,delegacji" he he he Ale...co nas minie to nie zginie Mam nadzieję, że jeszcze będzie okazja
Rekomendowane odpowiedzi