Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Najorginalniejszy i najciekawszy Skuter

Jaki jest, Twoim zadniem, najorginalniejszy skuter wszechczasów?  

121 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Dla mnie kultowym sprzętem jest Lambretta, niestety już bardzo rzadko widywana, a w niezmienionej formie to już zupelnie unikat. No i to zapasowe kółko, niepowtarzalne.

To Lambretta TV III s mojego serdecznego kolegi. 150ccm (a więc maxi) w niezmienionej formie od 1965 roku i na chodzie.

0024_43a8163b4568a.jpg

0024_43a8165f5dd2a.jpg

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Marcino1

11

• MARCVS

6

• LWfilip

4

• MariuszBurgi

2

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Wrzonio to podniosłeś mnie na duchu. Myślałem, że takie maszynki to już tylko na starych filmach latają i po muzeach. Wielkie dzięki. Pozdrów Kolegę !OKK !w00t

Opublikowano

No zdecydowanie na BMW C1 !w00t .

• Klubowicze
Opublikowano
@Wrzonio to podniosłeś mnie na duchu. Myślałem, że takie maszynki to już tylko na starych filmach latają i po muzeach. Wielkie dzięki. Pozdrów Kolegę !OKK !w00t

Właśnie jest na zlocie Lambretty w Hiszpanii.

Opublikowano

Wespa zawsze przywoła wspomnienia .

• Administrator
Opublikowano
Wespa

A co to za marka? !w00t

• Administrator
Opublikowano

No czytaj łespa specjalny chinski produkt na polski rynek !w00t

O dziwo wcale nie zaznaczam C1 tylko Yamaha Morphous to moj faworyt

• Sympatycy
Opublikowano

Obstawiam C1 !YES .

Opublikowano

Z wymienionych na wstępie- Morphus.

W kategori inny- Oczywiście Forza przed liftem.

Pozdrawiam J.D. !YES :D

Opublikowano

Piaggio MP3

Opublikowano

Vespa prowadzi... to jednak zaskoczenie. Ale miłe :D

Opublikowano
Vespa prowadzi... to jednak zaskoczenie. Ale miłe :)

Tylko teraz napisz do wszystkich na PM i dowiedz się o który model im chodziło ;):D:D:D

Opublikowano
Vespa prowadzi... to jednak zaskoczenie. Ale miłe  :)

Tylko teraz napisz do wszystkich na PM i dowiedz się o który model im chodziło :D:D:D:)

Ty, Marcvś, taki złośliwy raczej jesteś :)

Jak Vespa wygra ustalę jaki to model i wrzucę tu zdjęcie zwycięzcy :)

Specjalnie dla Ciebie ;)

Pozdrawiam

:):):)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Habana i Shadow są śliczne, ale głos poszedł na MP3/Fuoco - są jak dla mnie najbardziej oryginalne

Opublikowano
Habana i Shadow są śliczne, ale głos poszedł na MP3/Fuoco - są jak dla mnie najbardziej oryginalne

To niewątpliwie bardzo słuszny głos :lol:whist:D

Opublikowano

Ja obstawiam trójkołowca. Wydaje mi się, że pomysł i wdrożenie kosztowały twórców baaaaardzo dużo pracy koncepcyjnej, poprawek, itd. I mimo przeszkód UDAŁO im się. Efekt końcowy nie jest piorunujący (nie wszyscy się przesiadają na trójkołowce), ale ma swoje zalety; DZIAŁA, wielkie brawo. Po prostu chylę czoła dla inżynierów. Drugie miejsce - C1 - to (spłycając) dach, pasy i twardy szkielet. Na pewno nie jest to banalny pomysł, ale 3 kółka to coś więcej. Reszta to tylko udane pomysły stylizacyjne.

Czekam na wąskiego, twałego, stabilnego, pakownego, szybkiego i ... ekonomicznego trójkołowca. :lol:

Opublikowano
Vespa prowadzi... to jednak zaskoczenie. Ale miłe  :)

Tylko teraz napisz do wszystkich na PM i dowiedz się o który model im chodziło :P:P:):P

Ty, Marcvś, taki złośliwy raczej jesteś :)

Jak Vespa wygra ustalę jaki to model i wrzucę tu zdjęcie zwycięzcy ;)

Specjalnie dla Ciebie :)

Pozdrawiam

:):):)

No jeśli Kolega logiczne postrzeganie, odbiera jako złośliwość :lol: To bardzo przepraszam B) Więcej nie będę :P a jeśli chodzi o złośliwośći, to czym jest przekręcanie czyjegoś nick'a?? De facto napisanego wielkimi literami :P:) Pozdrawiam MARCVS

Opublikowano

stawiam na mp3 - za całokształt. zastanawiałem sie nad głosem na vespę .

c1 juz mi się opatrzyło. morphous to nie moja bajka.

Opublikowano
Ewidentnie brakuje w zestawieniu pewnego modelu Hondy (poj. 50 i 90 cm3)

Masz na myśli Hondę Shadow ? Piękna jest :)

Popieram, popieram !OK

Opublikowano

Chyba jasne że BMW C1

!OK :):)

• Klubowicze
Opublikowano

Zdecydowanie Vespa... Jednak to pierwowzór i genialny pomysł, który przez lata w takiej czy innej formie, jest powielany... Helix jest piękny do dziś, ale jednak Vespa była numero uno... Piszę to jako wciąż jeszcze (mimo Piaggio X8), posiadacz repliki Hondy Shadow (Huatian)... :angry:

Opublikowano

Koledzy,może zerknelibyśmy na nasz rodzimy wyrób "OSA".Napewno nie jest to skuter wszechczasów ale miał też swoje lata świetności.

Szkoda że nie rozwijano dalej tej myśli technicznej. :angry:

Opublikowano

Yamaha Morphous dla mnie jest bezkonkurencyjna w tej dziedzinie tak jak legendarny juz Helix :)

Oczywiscie oddaje glos na nia.

Opublikowano

Suzuki Gemma :)

Od kiedy ją zobaczyłem zapomniałem jak bardzo swego czasu zakochałem się w Vespa-ch i jak zaskakująca była dla mnie konstrukcja C1 z tymi pasami.

Opublikowano

Mój wybór padł na Yamahę Morphous, a to dlatego, że reprezentuje styl Helixa, którego w tym zestawieniu zabrakło !OKK