Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

No to ja wkleję skrót wczorajszej debaty:

kwakwa

miłej nocy ;)

pzdr

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

22

• Arecki

14

• MARCVS

13

• Pollacco

12

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja jestem za Kaczką z 1 powodu.

PO ma przewage w sejmie i jeżeli będą mieli swojego na stołku to nie będzie żadnego veto, czyli będą robić co chcą.

Opublikowano
"rzadnego"

Po prostu bez komentarza...

Opublikowano
Ja jestem za Kaczką z 1 powodu.

PO ma przewage w sejmie i jeżeli będą mieli swojego na stołku to nie będzie żadnego veto, czyli będą robić co chcą.

No masz... A w latach 2006 - 2007 kto rządził? Nie przypadkiem Ci co ukradli księżyc? Wtedy jeszcze nie głosowałeś to możesz nie pamiętać. Dodatkowo koalicja nie była przypadkiem z Lepperem i Giertychem?

A po dwóch miesiącach wniosek Jarka o odwołanie przyjaciela, po wygranej już mniej potrzebnego Leppera (po trupach do celu) i próby przekupstwa Begerowej, żeby została w koalicji i zatrzymała tych co by mogli uciec whist

Każdy ma coś za uszami, czy to PO czy PIS, ale Twój argument jest średni :ph34r:

Może jak Jarek będzie na stołku to będzie zawsze na przekór veto i za 5 lat będziesz żył w mniej rozwiniętej Polsce niż teraz?

• Sympatycy
Opublikowano
Jak czytam posty pro Jarka od razu widzę typowe podejście ludzi Kaczyńskiego - bić pianę i dzielić.
...Pierwsza

Dama nie szczała do kuwety!!!

"rzadnego"

Po prostu bez komentarza...

Merytorycznie, jak przystało na pro "prawie hrabia, gajowy dwururka". !bicz

Jak to było.... "widzieć źdźbło w cudzym oku, a nie widzieć belki we własnym..."

Albo na prosto: przyganiał kocioł garnkowi...

pzdr

BTW:

Patryk92, nie przejmuj się !scooter

Opublikowano

A teraz czas na goliznę..

Zobaczcie ile osób tu wypowiadających się popierała swojego kandydata podając jego zalety, a ile osób robiło to wyliczając wady przeciwnika.

Tacy już jesteśmy !scooter

Opublikowano
A teraz czas na goliznę..

Zobaczcie ile osób tu wypowiadających się popierała swojego kandydata podając jego zalety, a ile osób robiło to wyliczając wady przeciwnika.

Tacy już jesteśmy !scooter

Ale to chyba świadczy o braku odpowiedniego kandydata i wybieranie jak to już stało się standardem "mniejszego zła" !bicz

Opublikowano

Dobrze, że to już się kończy bo czytając to Naduś , aż strach pomyśleć co by było jakbyśmy mieli dłuższą kampanie.

A i bardzo ważne sorry jeżeli kogoś uraziłem nie było to moją intencją !scooter

Opublikowano

Jednego możemy być pewni w przypadku wygranej Jarosława: "bykowe" nas nie czeka !OKK

Opublikowano

kwa_mac 2 godziny temu Oceniono 26 razy 16 + - zgłoś do moderacji

MARTYROLOGIA POLAKÓW:

.

.

- II wojna światowa

- Stalinizm i komunizm

- Jarsław Kaczyński

.

.

Pora skończyć z tym kaczym cyrkiem. Głosujmy na Bronka. ŻYJMY !!!

tmajcher 2 godziny temu Oceniono 33 razy 27 + - zgłoś do moderacji

Czy JK był internowany jak prof. Bartoszewski?

Czy był porwany i torturowany przez SB jak Mężydło z PO?

Czy był skazany przez obecnego zastępcę Ziobry - wiceministra Kryże jak Komorowski z PO?

Czy ukrywał się i organizował struktury podziemnej "Solidarności" jak Borusewicz z PO?

Czy niszczył bibułę i chował przed SB powielacze jak Tusk z PO?

NIE!

"Bohater opozycji" Tow. Jarosław Kaczyński 13 Grudnia 1981 roku smacznie spał do południa, potem wygonił wygrzanego kota z nóg i usłyszał, że tatuś- Rajmund Kaczyński (wykładowca leninizmu na Politechnice Warszawskiej w latach 50-tych) nie zapłacił rachunku i wyłączono im telefon!

"Obudziłem się więc w południe i poszedłem do kościoła w kompletnej nieświadomości. Słyszałem tylko, jak mama ma pretensje do ojca, że nie zapłacił rachunku, bo telefon jest wyłączony. W kościele panował potworny tłok, ale akurat tego dnia był u nas Obraz NMP. Kazanie ks. Boguckiego wydawało mi się też jakieś dziwne. I powoli zacząłem się orientować co się stało."

Źródło: Sam Jarosław Kaczyński w wywiadzie rzece "Odwrotna strona medalu" (Oficyna Wydawnicza MOST, Wyd. VERBA 1991r.)

W tym najtrudniejszym czasie Jarosław Kaczyński jako jedyny doradca Lecha Wałęsy, po krótkiej rozmowie z SB i odmowie podpisania lojalki (jak sam twierdzi) został wypuszczony do domu i do 1989 roku nikt z SB, krzywdy mu nie zrobił. W teczce Kaczyńskiego NIE MA SLADU DZIŁANOŚCI OPOZYCYJNEJ w latach 1982-1989. Niezmiernie ciekawe jest, to że historia stanu wojennego nie zna przypadku, aby po odmowie podpisania lojalki, SB wypuszczało opozycjonistę.

JEDNYM PRZYPADKIEM JEST JAROSŁAW KACZYŃSKI.

Ps. Czy w PiS pozostał ktokolwiek represjonowany w stanie wojennym czy tylko sami UTRWALACZE WŁADZY LUDOWEJ tacy jak: Kryże, Jasiński, Karski, Wasserman, Łopiński, Kostrzewski, Urbański, Kurowski ?

Opublikowano

A wiecie na co ja czekam? Na ciszę wyborczą :) Wybory to rzeczywiście ważna sprawa ale po debatach w stylu Milionerów albo familiady już mnie to zaczyna wkurzać. Na wybory owszem pójdę celem zniwelowania przewagi moherowych beretów. Ale ciesze się już że od poniedziałku będzie spokój a przynajmniej taką mam nadzieję.

• Sympatycy
Opublikowano
A wiecie na co ja czekam? Na ciszę wyborczą  !placz1 ..................... Na wybory owszem pójdę celem zniwelowania przewagi moherowych beretów. Ale ciesze się już że od poniedziałku będzie spokój a przynajmniej taką mam  nadzieję.

Jeżeli chodzi o ciszę wyborczą to przyznam Ci rację.

Przed pierwszą turą złapałem się na tym, że z całej kampani wyborczej najbardziej odpowiadała mi cisza wyborcza.

Choć tym razem nie wiem czy będzie tak słodko. Nie jestem pewien czy Owsiakowi uda się przeprowadzić jego wielką imprezę bez jakichkolwiek odniesień do wyborów i upilnować wszystkich zwolenników Marszałka by ktoś nie oskarżył ich o łamanie ciszy wyborczej.

Ja oczywiście też pójde na wybory, mam tylko problem z mocherowym beretem, nie wiem czy uda mi się go zorganizować do niedzieli ;):P .

Ja też mam nadzieję, że będzie spokój, choć nie wiem czy przeciwnikom Jarka tak łatwo przyjdzie przełknąć jego wygraną :P .

@medipos, siła Twoich argumentów jest prawie nie do odparcia, jeszcze trochę i przekonał byś mnie przekonałeś nie głosować na Jarosława, tylko po co patrzeć w przeszłość, trzeba żyć przyszłością i tym co teraz jest dla Polaków najważniejsze a nie ciągle rozgrzebywać historię !piwko :P .

Opublikowano
kwa_mac 2 godziny temu Oceniono 26 razy 16 + - zgłoś do moderacji

MARTYROLOGIA POLAKÓW:

.

.

- II wojna światowa

- Stalinizm i komunizm

- Jarsław Kaczyński

.

.

Pora skończyć z tym kaczym cyrkiem. Głosujmy na Bronka. ŻYJMY !!!

tmajcher 2 godziny temu Oceniono 33 razy 27 + - zgłoś do moderacji

Czy JK był internowany jak prof. Bartoszewski?

Czy był porwany i torturowany przez SB jak Mężydło z PO?

Czy był skazany przez obecnego zastępcę Ziobry - wiceministra Kryże jak Komorowski z PO?

Czy ukrywał się i organizował struktury podziemnej "Solidarności" jak Borusewicz z PO?

Czy niszczył bibułę i chował przed SB powielacze jak Tusk z PO?

NIE!

"Bohater opozycji" Tow. Jarosław Kaczyński 13 Grudnia 1981 roku smacznie spał do południa, potem wygonił wygrzanego kota z nóg i usłyszał, że tatuś- Rajmund Kaczyński (wykładowca leninizmu na Politechnice Warszawskiej w latach 50-tych) nie zapłacił rachunku i wyłączono im telefon!

"Obudziłem się więc w południe i poszedłem do kościoła w kompletnej nieświadomości. Słyszałem tylko, jak mama ma pretensje do ojca, że nie zapłacił rachunku, bo telefon jest wyłączony. W kościele panował potworny tłok, ale akurat tego dnia był u nas Obraz NMP. Kazanie ks. Boguckiego wydawało mi się też jakieś dziwne. I powoli zacząłem się orientować co się stało."

Źródło: Sam Jarosław Kaczyński w wywiadzie rzece "Odwrotna strona medalu" (Oficyna Wydawnicza MOST, Wyd. VERBA 1991r.)

W tym najtrudniejszym czasie Jarosław Kaczyński jako jedyny doradca Lecha Wałęsy, po krótkiej rozmowie z SB i odmowie podpisania lojalki (jak sam twierdzi) został wypuszczony do domu i do 1989 roku nikt z SB, krzywdy mu nie zrobił. W teczce Kaczyńskiego NIE MA SLADU DZIŁANOŚCI OPOZYCYJNEJ w latach 1982-1989. Niezmiernie ciekawe jest, to że historia stanu wojennego nie zna przypadku, aby po odmowie podpisania lojalki, SB wypuszczało opozycjonistę.

JEDNYM PRZYPADKIEM JEST JAROSŁAW KACZYŃSKI.

Ps. Czy w PiS pozostał ktokolwiek represjonowany w stanie wojennym czy tylko sami UTRWALACZE WŁADZY LUDOWEJ tacy jak: Kryże, Jasiński, Karski, Wasserman, Łopiński, Kostrzewski, Urbański, Kurowski ?

Dlatego mnie dziwi tak duże poparcie dla JK. Facet zmienił oblicze tylko na czas wyborów, aby dojść do władzy bo tylko o to mu chodzi a ludzie mu wierzą. I to jest chyba najgorsze.

• Sympatycy
Opublikowano

@medipos, siła Twoich argumentów jest prawie nie do odparcia, jeszcze trochę i przekonał byś mnie ;)  :P .

Arek, proszę Cię, to słodkie pierdzenie zacytowane z jakiegoś trolla, to "siła argumentów" ?

No chyba, że ironii nie pojąłem :P

Równie pięknie można "pierdzieć" o dziadkach innych opozycjonistów, ew. o "internowaniu"

opozycyjnego malarza kominów, tzw. "profesóry" pewnego autorytetu, lojalek

z wybrakowanych teczek innych autorytetów, wybielania jenierałów przez konkretne

środowiska, etc.

Tylko po co ?

Mają "sraczkę" "jaśni", bo już nawet drukowanie sondarzy nie idzie, to powielają bzdury,

w imię języka miłości i "zgody co buduje". Dzisiaj Niesioł pięknie się zapluł z tej miłości...

Dzisiaj też, prywatna telewizja informacyjna, poświęciła 10 minut na peany dla gajowego, a 5 minut

na szydzenie z kaczora. A ludzie spoko, widzą to i swoje wiedzą. Jak się jazgot

podnosi, to jestem pewien wyniku...

Wajda w jakimś sensie miał rację, to jest jak wojna...

Najgorsze jest jednak to, że cisza wyborcza nic nie zmieni. Jak wygra Kaczor, to się zacznie

to samo co 5 lat temu. Nagonka, deprecjonowanie, wyśmiewanie, łapanie za słówka,

"żyrandol", wdeptywanie w ziemię, wybieranie "najlepszych" zdjęć do mediów,

mrówcza praca w celu zmasakrowania i zakłamania wizerunku człowieka, ale przede

wszystkim instytucji Prezydenta RP. I nie powstrzymają się przed niczym, zarówno w

Polsce jak i za granicą...

Dla zainteresowanych służę cytatami z poprzednich lat...

A dla zainteresowanych programami i pomysłami na Polskę:

Warto poczytać

pzdr

Opublikowano

!w00t

• Sympatycy
Opublikowano
może ktoś chce poczytać TUTAJ

Dzięki, zapisałem sobie.

Jakby co to za jakiś czas będzie można zacytować gdy znowu okaże się jak się mają piękne odezwy do rzeczywistości ;) !w00t .

Opublikowano

!w00t

Opublikowano

Zachłysną się swoją promocją Bronka ;)

Tak jak zachłysnęli się tam:

http://www.youtube.com/watch?v=_CD_zS91Q_M&

Cała Platforma to lipa !!!

Wszyscy grają !w00t

Każdy ma wyuczoną rolę

Po to żeby tylko dopchać się do koryta ;)

• Sympatycy
Opublikowano
żeby wszystko było w jednym miejscu dołączam Twojego zawodnika  TUTAJ

Dzięki, zapisywać sobie już nie musiałem, ale może niektórzy będą mieli okazję wreszcie zobaczyć program wyborczy Jarka !w00t .

Moim zdaniem nawet graficznie prezentuje sie lepiej niż Bronka ;) .

• Sympatycy
Opublikowano

No to podsumuję:

Gadaliśmy sobie miło, ale pojawiły się jednak "wesołe" teksty

o "kuwecie pierwszej damy" (drek, kristo (?)), tudzież nazwanie kumpla "tubą"(jack daniels) a potem "wuwuzelą"(reno).

Ciekawe jest to przywiązanie do kulturalnego traktowania odmiennych

poglądów przez Burgmaniaków...

Nieładnie panowie. I nie ma się co obrażać,

że są wśród nas ludzie o różnych poglądach. (od których nie da się uciec, ale zawsze

powinno się je szanować)

I jak to jest z tymi stereotypami "pisiora" i "platfusa" ? !w00t

pzdr

Opublikowano

W sondażach górą Jarek !w00t

Opublikowano

Admin czas na zamknięcie tematu. Cisza wyborcza. Ufff w końcu.

Opublikowano

Cisza wyborcza.

Temat zamknięty.

Opublikowano
Jennifer Lopez jest upolityczniona przez Marka Belkę, więc odpada !happybth

A Kim Kardashian?

Opublikowano

WTF is Kim Kardashian?

a w ogóle to precz z Kardassią, niech żyje Romulańskie Imperium Gwiezdne !happybth