Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja jestem "JARKOWA" i tez sie tego nie wstydze;)) i tez glosuje na Jarka a nie na tego prostaka z kaszub:)

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

22

• Arecki

14

• MARCVS

13

• Pollacco

12

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  Pollacco napisał(a):

ps. jak sie wkurze to pierdykne taki wierszyk ze ta cienizna na gorze sie schowa....

DAWAJ DAWAJ!!!!!

To na pewno Jarkowi nie zaszkodzi a pomóc może!!!

Jestem z wami, jak i większość lubelszczyzny :(:):(

Opublikowano

Jeden i drugi może przyjść i się zapytać, czy może mi umyć skuter.

..ale obawiam się, że obaj nie podołają. Jarek nie dosięgnie do kierownicy, a Bronek nie schyli się do felg.. :(

Sorry winnetou :(

P.S. szanuję każdego zdanie :( każdy myśli jak potrafi :)

Opublikowano
  monk napisał(a):

..ale obawiam się, że obaj nie podołają. Jarek nie dosięgnie do kierownicy, a Bronek nie schyli się do felg.. :(

Sorry winnetou  :(

P.S. szanuję każdego zdanie :( każdy myśli jak potrafi :)

Nie pójdziesz, to nie zagłosujesz, więc Twoje zdanie się nie liczy !V

Pozdr.

Pisklak

Opublikowano
  monk napisał(a):

Monk'u !!!!

Ja myślę że oni nawet nie myją swoich samochodów :)

A co dopiero jakaś tam ,,zapyziała'' Majka !V

Daj spokój :(

I głosuj jak Ci podpowiada logika

Bo po Twojej wypowiedzi, wnioskuję że myślenie jest twoim głównym atutem :(

W przeciwieństwie do innych !V

A tak nawiasem mówiąc

Na kogo masz zamiar głosować w drugiej turze wyborów prezydenckich jeśli obaj kandydaci nie są godni nawet umyć twojej Majeczki

:(

Pozdrawiam

Ps. Tylko idź na wybory!!!!

!OKK

Opublikowano

Po raz pierwszy (no, drugi) nie dam głosu, bo mam last minute do Tunezji. A tam głosowanie to 2 dni w plecy (raz pojechać do konsulatu, by się zarejestrować, drugi - by zagłosować; a kawał będę miał). I bardzo żałuję, że nie dam głosu Jarkowi.

ALE byłbym przeszczęśliwy, gdyby Polacco wysmażył coś w temacie. Chociaż króciótkie, ale ze smakiem. Bo te wierszydło z góry, to ani ładne, ani mądre, Może tylko mundre. :)

Tylko proszę, nie bierzmy się za łby na forum. Każdy ma prawo do swojego osądu, nie jest to powód do kłótni (dmucham na letnie)

PS

Jak Jarkowi zabraknie dwóch głosów (mój i Córki), to zjem obie opony z mojej Yamahy. W sumie i tak niedługo należy im się wymiana :-)

Opublikowano

Spokojnie, spokojnie, na wybory się wybieram !OKK

Po prostu nie toleruję obłudy u ludzi, a niestety ten zawód ma to już wpisane w definicję. I co zrobić?

Pomijając całe te utopijne obietnice wyborcze, pozostaje nam skupić się na samych kandydatach. Kaczyńskiego "znam" z relacji najbliższych mi osób, bo wielu z nich przez wiele lat z nimi pracowało. I poza kamerami prezentuje typ człowieka, który mi totalnie nie odpowiada. Komorowskiego nie "znam" tak bogato, z racji dotychczas pełnionej niższej funkcji (mniej publicznej) więc jest mi "bliższy" (choć trafniej powinno być: mniej dalszy).

Każdy obóz obiecuje to co nie obiecuje kontrobóz lub to co może jeszcze spolaryzować elektorat. Banał, aż razi w oczy.

Można się tak rozpisywać i rozpisywać, ale.. to i tak niczego nie zmieni.

Idźmy głosować tak, aby rano móc rano ze spokojem spojrzeć sobie w lustrze w oczy.

Generalnie tak powinniśmy żyć.

Opublikowano

JAREK I BASTA

NIECH SIE KOMOROWSKI POCHLASTA:)

Opublikowano
  Pollacco napisał(a):
JAREK I BASTA

NIECH SIE KOMOROWSKI POCHLASTA:)

Jak już jesteśmy w temacie rymowania to znalezione w dzisiejszej porannej prasie (autorstwa czytelników):

Lepiej piszczeć jak fujarka,

niż mieć prezydenta Jarka.

Lepiej wybrać wąsatego,

niż się zmagać z Jarka EGO.

Lepiej wypić gorzką kawę,

niż Jarkowi dać buławę.

Lepiej wygryźć dziurę w karcie,

niż PIS-owi dać poparcie.

itd... !OKK

Pozdr.

Pisklak

Opublikowano

JA SIE JESZCZE NIE WZIALEM DO PRACY:)

ALE JAK SIE WEZME TO...!OKK:);)

A TAK POWAZNIE NIE ROZUMIEM, JAK BARDZO TRZEBA NIE KUMAC TEGO WSZYSTKIEGO ZEBY WIERZYC EKIPIE TUSKA...

Opublikowano
  Pollacco napisał(a):
A TAK POWAZNIE NIE ROZUMIE, JAK BARDZO TRZEBA NIE KUMAC TEGO WSZYSTKIEGO ZEBY WIERZYC EKIPIE TUSKA...

I vice versa !OKK

Pozdr.

Pisklak

Opublikowano
  Cytat
Nie pójdziesz, to nie zagłosujesz, więc Twoje zdanie się nie liczy tongue.gif

A ja pójdę, ale nie zagłosuje. Po prostu oddam pusty głos jako ze żaden z kandydatów mi nie odpowiada. W ten sposób wyrażę swoja opinie i będę ujęty w statystykach. O!

Szkoda ze niema kwadracika numer 3, czyli "żaden z kandydatów". !OKK

Opublikowano
  Makrotek napisał(a):
  Cytat
Nie pójdziesz, to nie zagłosujesz, więc Twoje zdanie się nie liczy tongue.gif

A ja pójdę, ale nie zagłosuje. Po prostu oddam pusty głos jako ze żaden z kandydatów mi nie odpowiada. W ten sposób wyrażę swoja opinie i będę ujęty w statystykach. O!

Szkoda ze niema kwadracika numer 3, czyli "żaden z kandydatów". !OKK

To akurat nie jest za bystry sposób, chyba że chcesz mieć usprawiedliwienie, jeśli nowy rządzący będzie robił głupstwa "przecież na niego nie głosowałem" ;) Może wyznacz sobie kilka ważnych dla Ciebie (może mniej egoistycznie - dla społeczeństwa) spraw jak in vitro, kościół, religia w szkole, krzyże w klasach, geje, lesbijki, równouprawnienie, inwigilacja, związki partnerskie, służba zdrowia itd - przejrzyj programy i wybierz bardziej do Ciebie pasującego.

Na forum sprawdza się mapka wyborcza (niebieski Bronek, pomarańczowy Jarek)

8e38d376fc2944c3.jpg

Z okazji mojego położenia geograficznego i poglądów, Jarkowi mogę oddać tylko wczorajsze skarpetki - nic więcej ;)

Opublikowano

szkoda skarpetek

Opublikowano

Pamietacie ni tak dawno bilbordy "Polska zasługuje na cud gospodarczy"

Tusk,Komorowski i Wandzia od Waltzów.

Tusk-premier

Komorowski-prezydent

To dla Wandzi-Gniezno jak się da,zamiast Kowalczyka.

I wtedy będe czekał na cuuuuda.

Opublikowano
  Cytat
To akurat nie jest za bystry sposób, chyba że chcesz mieć usprawiedliwienie, jeśli nowy rządzący będzie robił głupstwa "przecież na niego nie głosowałem" wink.gif Może wyznacz sobie kilka ważnych dla Ciebie (może mniej egoistycznie - dla społeczeństwa) spraw jak in vitro, kościół, religia w szkole, krzyże w klasach, geje, lesbijki, równouprawnienie, inwigilacja, związki partnerskie, służba zdrowia itd - przejrzyj programy i wybierz bardziej do Ciebie pasującego.

Nie szukam usprawiedliwienia, a swoją decyzje opieram na wielu latach obserwacji sceny politycznej, a nie na "braku bystrości".

Nie zamierzam głosować na kogoś kto mi nie odpowiada, więc dlaczego mam głosować na kogoś kto jest "mniejszym złem"? Oddając pusty głos wyrażam swoją opinię o kandydatach. Moim zdaniem, patrząc na "dotychczasowe występy" obu panów, żaden z nich nie nadaje się na prezydenta. Oddając pusty głos pokazuje politykom, że istnieje grupa ludzi zainteresowanych polityką i losem Polski, która jednak nie znajduje wśród kandydatów odpowiadającego im człowieka.

Nie należę też do osób które będą głosować w myśl zasady - głosuje na pierwszego żeby drugi nie wygrał, czy na odwrót - jaką to zasadę uskutecznia duża ilość "krzykaczy/pieniaczy" i zagorzałych fanów danej opcji politycznej. !vampire

• Sympatycy
Opublikowano

A mi się podobało jak dzisiaj jeden z kandydatów na zagajke "witamy na downing street 10" jedyne co potrafił to wydukać "aj dont anderstend". Riposta Camerona też była piękna "Wiem...". Dziwne wydaje mi się, że 60letni facet nie potrafi się nauczyć kilku słów po angielsku...i chce zostać prezydentem.

Opublikowano
  Makrotek napisał(a):
Nie szukam usprawiedliwienia, a swoją decyzje opieram na wielu latach obserwacji sceny politycznej, a nie na "braku bystrości".

Nie zamierzam głosować na kogoś kto mi nie odpowiada, więc dlaczego mam głosować na kogoś kto jest "mniejszym złem"? Oddając pusty głos wyrażam swoją opinię o kandydatach. Moim zdaniem, patrząc na "dotychczasowe występy" obu panów, żaden z nich nie nadaje się na prezydenta. Oddając pusty głos pokazuje politykom, że istnieje grupa ludzi zainteresowanych polityką i losem Polski, która jednak nie znajduje wśród kandydatów odpowiadającego im człowieka.

Nie należę też do osób które będą głosować w myśl zasady - głosuje na pierwszego żeby drugi nie wygrał, czy na odwrót - jaką to zasadę uskutecznia duża ilość "krzykaczy/pieniaczy" i zagorzałych fanów danej opcji politycznej. !vampire

Zrobisz co będziesz chciał, ale może warto się zastanowić, bo czy chcesz czy nie to jeden z tych Panów będzie prezydentem naszego kraju, wizytówką na świecie i na podstawie jego poglądów będzie oceniany cały nasz naród.

Protestować można było w pierwszej turze (widać po Napieralskim), teraz wybierasz przyszłość - jeśli obydwaj kandydaci są zupełnie beznadziejni i mają zupełnie sprzeczne poglądy z Twoimi to nie głosuj, jeśli któryś jest Ci bardziej bliski to mocno zachęcam nie być obojętnym na przyszłość :lol:

Może masz znajomych, którzy chcą mieć dzieci a nie mogą - chcą in vitro, bo to dla nich jedyna szansa - a niedługo za to mogą iść do więzienia :angry:

Opublikowano

problem "mniejszego zła" towarzyszy nam przez całe życie. Choćby małżeństwo !vampire Chyba można zaryzykować stwierdzeniem, że nie ma kobiety idealnej (chociażby dlatego, że my jesteśmy różni) Tak samo tutaj. Z kimś i tak będziesz żył, a (teoretycznie) masz szansę zdecydować, czy "żona" będzie Ci miła i znośna, czy ciskać mięsem i przyprawiać rogi.

Ubarwiony kontrast, ale myśl przesłana.

• Sympatycy
Opublikowano
  Pollacco napisał(a):
A JA SIE NAZYWAM JAREK I TEGO SIE BEDE TRZYMAL!!!!!!

Bo wszystkie Jarki to fajne chłopaki (parafrazując słowa mistrza Barei)

:angry:

I to tyle w tym temacie, spierać na argumenty się nie zamierzam.

Bo dla jednych "przekonanych", argumentem przeciw kandydatowi na urząd

Prezydenta POLSKI, jest brak znajomości jęz. angielskiego lub podły wzrost :lol:,

a dla innych wiedza kandydata na temat odkrywkowej :) metody wydobycia gazu

łupkowego z głębokości 2 km lub nierozróżnianie długu publicznego od deficytu budżetowego...

Ani jednych, ani drugich nie sposób przekonać. !vampire

pzdr

Opublikowano

TAK ALE TRZEBA POKAZYWAC ZE NA JARKA GLOSUJA NIE TYLKO WSIOKI I TLUMOKI JAK TO MOWI "TVN" !vampire:):angry:

JAREK NAPRAWDE JEST LEPSZY OD TEGO DRUGIEGO.

POZDR.POLLACCO

• Sympatycy
Opublikowano
  Pollacco napisał(a):
TAK ALE TRZEBA POKAZYWAC ZE NA JARKA GLOSUJA NIE TYLKO WSIOKI I TLUMOKI JAK TO MOWI "TVN" :):):)

JAREK NAPRAWDE JEST LEPSZY OD TEGO DRUGIEGO.

POZDR.POLLACCO

Jarek, mi nie przeszkadza wrzucanie mnie i wielu moich przyjaciół,

do worka z "mieszkańcami wsi, małych miejscowości na wschodzie,

słabo wykształconych, ubogich i w podeszłym wieku". :)

Nie mam kompleksów, żebym musiał poprzez "właściwe" głosowanie, identyfikować się z "targetami" wymyślanymi przez zawodowych demagogów i ich specjalistów od wizerunku politycznego - tzw. "młodymi, wykształconymi z dużych miast" :angry:

Spoko. dobrze jest i będzie. !vampire

pzdr

BTW:

Co prawda nie moje (cyt. za forum onetu, user beld11) ale niezwykle celne w

kontekście tzw. "klasy!":

"Bronek już nie hrabia, co dzisiaj porabiał?

Pewnie z żoną w parze przeglądał herbarze.

W otoczeniu dziatek robiąc wielkie oczy

Patrzył czy się jakiś nowy herb nie napatoczy."

:lol:

Opublikowano

No i Bronek wypadł bladooooo :lol:

Pali mu się grunt pod nogami

Albo stołek prezydencki :)

Wszystko powoli wychodzi :)

Jeszcze trochę i Bronek pokaże swoje prawdziwe oblicze !vampire

Gorzej że przez jakiś czas(gdy nie wygra tych wyborów), znów będzie przetrzymywał ważne dla Polski ustawy, w swojej marszałkowskiej szufladzie :)

Brawo !!!! JAREK :angry::):)

• Sympatycy
Opublikowano

Dlaczego nie będę głosował na p. Bronisława:

bo nie chcę sprawdzać na co stać partię rządzącą gdy ma pełną władzę mając też Prezydenta,

bo wystarczyła mi próbka sił partii rządzącej przy okazji "afery hazardowej", gdy bez żadnych skrupułów przekonywała wszystkich, że będzie najlepszym sędzią we własnej sprawie, a winnego znalazła nie w złapanym za rękę na niejasnych interesach polityku tylko w tym, który go za tą rękę złapał :blink: ,

bo nie odpowiada mi to żeby p. Palikot i spółka byli wyroczniami w sprawie tego kto ma prawo zmienić i i czyja zmiana jest prawdziwa :( ,

bo nie zawsze ten, którego występy są bardziej widowiskowe i który głośniej krzyczy mówi prawdę :P ,

bo nie zawsze szczerość oznacza, że ma się rację :( ,

bo znudziło mi się przekonywanie samego siebie, że nie jestem starym, niedouczonym, sfrustrowanym dewotem, bo tylko tacy zgodnie "z unijnymi normami" mogą głosować na konkurenta p. Bronka !OKK ,

bo ktoś kto uważa, że jest tak doskonały, że nic w sobie nie musi zmieniać udowadnia w ten sposób tylko swoją zarozumiałość i pychę !OKK ,

bo nie przepadam za poitykami, którzy swoim konkurentom i ich wyborcom nie potrafią okazać zwyczajnego szacunku !OKK ,

bo nie lubię gdy ktoś ogłasza wojnę opierając się na plotkach i pomówieniach !OKK ,

bo żal mi tych, którzy mając autorytet nadużywają go żeby obrażać innych !OKK ,

bo .......... .