waflo Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Jak w temacie. Jakie sa roznice pomiedzy modelem 125cc EVO i wczesniejsza wersja (pre-EVO). Z tego co sie orientuje obie wersje wyposazone byly w ten sam silnik, tzn Piaggio 125 Leader. Zauwazylem, ze w moim modelu, z roku 2002 nie ma guzika elektrycznego otwierania siedzenia, a w instrukcji do EVO on jest. Czy ktos wie jakie inne roznice wystepuja miedzy tymi modelami? T.
Sympatycy szorstki Opublikowano 17 Czerwca 2010 Sympatycy Opublikowano 17 Czerwca 2010 Spore różnice są np. w nadwoziu. Czasza jest nieco inna, inne są lusterka, kierunkowskazy przednie, szyba w evo jest regulowana, w starej wersji możesz np. zgasić światła, w evo, mijania świecą zawsze po przekręceniu kluczyka (brak włącznika w prawej konsoli kierownicy)... pzdr
Gość radiolog Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Inne lusterka, z migaczami w lusterkach ( evo) Tylne migacze z przeźroczystymi kloszami (evo) Brak migaczy z przodu w czaszy (tylko siatka) w evo Zegary białe z jasnoniebieskimi napisami X9 (evo) Evo to już ma chyba silnik Quasar. Zmienione obicia siedziska na twardsze ( evo) To wszystkie o których wiem pzdr
waflo Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2010 A od ktorego roku szla produkcja modelu EVO?
Sympatycy szorstki Opublikowano 17 Czerwca 2010 Sympatycy Opublikowano 17 Czerwca 2010 Początki X9 Evo, jak i Nexusa oraz Vespy GT sięgają 2003 roku. I z tego roku notuje się najwcześniejsze egzemplarze X9 Evo np. na alledrogo.pl. Historia pzdr
Gość baraqs Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 Na wstępie przepraszam, ze piszę ten sam post w dwóch tematach, ale dopiero teraz znalazłem poruszany wątek. Mam pytanie odnośnie skutera Piaggio X9 produkowanego w 2006 roku. Czy produkowano wtedy tylko jedną wersję czy kilka, bo na allegro są wersje z kierunkowskazami w lusterkach a ja kupiłem bez, mój ma kierunki w czaszy przedniej, a tylne lampy kierunkowskazów są koloru czerwonego. W dowodzie rejestracvyjnym mam wpisane Evolution. Czy jest możliwość, aby mój skuter był starszy niz to ma w papierach?
waflo Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Opublikowano 28 Lipca 2012 Evolution to na 100% kierunki w lusterkach wiec twoj model to chyba pre-evo. Sprawdzic mozesz po poczatku numeru VIN, w EVO zaczyna sie od ZAPM230003500001 lub ZAPM481001001 ale ich produkcja szla od 2007r, a w 2006r byl chyba jeszcze poprzedni model z VINem ZAPM230001000001 i kierunkami na czaszy. Takie info podaje przynajmniej moj lokalny dealer czesci Piaggio.
Gość baraqs Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 VIN ZAPM2300005008820 Znalazłem przez Goggle stronę Piaggio gdzie wpisuje się VIN http://www.piaggiosp...0&Submit=Search
waflo Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Opublikowano 29 Lipca 2012 p.s. To wlasnie moj lokalny dostawce czesci Glowny magazyn maja u mnie w miescie...
Rekomendowane odpowiedzi