Trolu Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Prośba o porade jest o tyle nietypowa, ponieważ zalezy mi na szybkim podjęciu decyzji. To że burgman -wiem. To ze 650cm za duzy dla mnie tez wiem. Ale czy nowy czy uzywany?? juz nie do końca. Czy 400 czy 200cm... tez nie do końca. Prosze Was o bardzo sugestywne opinie, kazdy niech wypowie sie co sam o tym sadzi. Normalnie szukał bym używki, ale z tego co tu wyczytałem to sam złom na rynku... a że niemam wielkiego pojęcia o skuterach (kiedyś miałem simsona) to pewnie łatwo na mine wleze i będe żałował. Pojazd kupując jako nowy odlicze VAT i dochodowy i w przypadku 400... realny koszt ok 17.000zł. I tu jest pytanie czy faktycznie cały VAT sie odlicza?? Stąd nacisk na szybkie podjęcie decyzji bo jestem na półrocznym rozliczaniu i do końca czerwca musze mieć pojazd zarejestrowany zeby go odliczyć. Więc chyba uzywka w moim przypadku niema większego sensu ...?? Aa teraz 400 czy 200 ?? Do pracy mam ok 3km.... miasto nie korkujące sie.... dwa, trzy razy w tygodniu do pracy i dwa trzy razy w tygodniu na przejażdzke poza miasto.... Nie ukrywam że lubie moc.... i tutaj pytanie czy 400 jest wyraźnie lepszy od 200 ?? Czy jest sens dopłacać do 400 ?? Prosze o wasze podpowiedzi. Dziekuje Trolu
Bob Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=10356 Tu masz WSZYSTKO o wyborze pojemnosci !scooter
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 13 Czerwca 2010 Sympatycy Opublikowano 13 Czerwca 2010 Idź do salonu Suzuki i się przymierz - bo tak to tylko dywagacje... (ze wskazaniem na 400, jak możesz wrzucić na firmę to nowy, pod warunkiem, że nie masz zamiaru co roku zmieniać na inny model).
Trolu Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2010 http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=10356Tu masz WSZYSTKO o wyborze pojemnosci !scooter Znany mi ten temat i niestrzelać... Z tego temeatu nie wynika nic na temat wyższości 400 nad 200... nic a nic lub prawie nic. W oparciu o wszystko co tam przeczytałem doszedłem do wniosku że własnie 400 i 200 są mi bliższe niż 650, którą uważałem do tej pory jako jedyny model w moim kręgu zainteresowania bo jest najwiekszy. A że ja sam nie jestem wielkoludem (170cm) to ciezki skuter odpuściłem na start. Moze kiedyś zmienie, ale nie nalezy chyba siadać od razu na naj.... bo nie o to chyba w tym chodzi. Wymiary zewnętrzne 200 i 400 są identyczne a pojemnośc 2 razy taka, waga nie wiele sie rózni, za to cena... się różni i tutaj ponawiam pytanie do uzytkowników (najlpeiej tych którzy jeździli 200 i 400 lub stali przed podobnym dylematem). Chce żeby maszynka była ... no własnie żeby była dla mnie "tym czymś". ...i tutaj ponawiam pytanie do uzytkowników (najlpeiej tych którzy jeździli 200 i 400 lub stali przed podobnym dylematem). Chce żeby maszynka była ... no własnie żeby była dla mnie "tym czymś". Ale to zależy od człowieka, niektórym wystarczy 50ccm do końca życia innym nie. Ja kupiłem na pierwszy skuter 125ccm i pomimo kolosalnej różnicy w porównaniu do starych motocykli tej samej pojemności to już mi brakuje mocy i przyspieszenia przy "wyższych" prędkościach... A miało to być tylko narzędzie do przemieszczania się spod domu do pracy - nic poza tym. Teraz pojeżdżę do przyszłego sezonu i zmienię na min 300-500ccm (od Kymco Downtown do Yamahy T-Max) - zobaczymy co komisja nadzoru finansowego na to powie proszę o używanie funkcji "edytuj" zamiast dopisywać kolejnego posta, posty łącze Administracja
superspeedo Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 ...i tutaj ponawiam pytanie do uzytkowników (najlpeiej tych którzy jeździli 200 i 400 lub stali przed podobnym dylematem). Chce żeby maszynka była ... no własnie żeby była dla mnie "tym czymś". Ale to zależy od człowieka, niektórym wystarczy 50ccm do końca życia innym nie. Ja kupiłem na pierwszy skuter 125ccm i pomimo kolosalnej różnicy w porównaniu do starych motocykli tej samej pojemności to już mi brakuje mocy i przyspieszenia przy "wyższych" prędkościach... A miało to być tylko narzędzie do przemieszczania się spod domu do pracy - nic poza tym. Teraz pojeżdżę do przyszłego sezonu i zmienię na min 300-500ccm (od Kymco Downtown do Yamahy T-Max) - zobaczymy co komisja nadzoru finansowego na to powie !scooter
Bob Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zdecydowanie szukaj 400 tylko musisz sie przymierzyc co ci bardziej pasuje ,tym bardziej ze jak piszesz lubisz moc Szkoda po roku zmieniac !scooter bo jest za slaby
Gość opium Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Wszystko to kwestia indywidualna, im mocniejszy tym lepiej ( tak uważam ) śmigałem na moto skuter kupiłem pierwszy do wyboru miałem burgmana 400 i majesty 250 zdecydowanie wygodniejszy i fajniejszy jak dla mnie okazał się skuter yamahy. Co do uzywki to do KAZDEGO bedziesz musiał dołożyć, ja do swojego od zakupu ( 01.06.2010 ) dołożyłem na dzień dzisiejszy okolo 1700pln a to nie koniec wydatków ( nowe opony zmiana wywazenie oleje filtry łożyska głowki ramy napęd ) to sa sprawy które musisz zrobić w większości moto UZYWANYCH wiec wybór nalezy do Ciebie, mi osobiście szkoda było kasy na nówke bo na takiej traci sie najwięcej więc szukałem BEZWYPADKOWEJ używki bo to podstawa a resztę się zrobi powolutku mam dwie ręce pojęcie o mechanice więc nie ma co się bać jak. Odnośnie pytania na twoje pytanie, gdybym miał do wyboru 400 czy 250 to bym się nie zastanawiał i brał .... 650 !sciana Mi pierwsze moto 250cm bardzo szybko się znudziło i szybciutko kupowałem 750cm3 (103 PS ) powyżej 100km to już jest coś co ci się nie znudzi po roku
AHMPL Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Żeby nie zakładać nowego tematu, szukam sobie powoli coś na nowy sezon przyszły czy może jeszcze następny. Kryteria dwa, większa pojemność niż mam i wtrysk nie gaźnik, i tu moje pytanie od jakiego rocznika i modelu był wtrysk w Suzuki Burgman i Yamaha Majesty ???
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 25 Czerwca 2010 Administrator Opublikowano 25 Czerwca 2010 Kryteria dwa, większa pojemność niż mam i wtrysk nie gaźnik, i tu moje pytanie od jakiego rocznika i modelu był wtrysk w Suzuki Burgman i Yamaha Majesty ??? Yp 400, '04> AN 400 K3, 03>
AHMPL Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Kryteria dwa, większa pojemność niż mam i wtrysk nie gaźnik, i tu moje pytanie od jakiego rocznika i modelu był wtrysk w Suzuki Burgman i Yamaha Majesty ??? Yp 400, '04> AN 400 K3, 03> A Majka 250 występuje z wtryskiem ? a jak z AN 650
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 25 Czerwca 2010 Administrator Opublikowano 25 Czerwca 2010 Yp 250 zawsze carburator... An 650 zawsze injekcja...
Rekomendowane odpowiedzi