Gość Sent Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Dzisiaj znalazłem 2 polskie reaktywacje. Romet jako street: Romet i Junaka: Junak. Nie wiem, ale mi to dalej zalatuje chińszczyzną, choć ten Romet nawet nawet !placz1
Bob Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Junaka widzialem na Zlocie Junaka w Rosowku i wygladal calkiem ciekawie i cena bardzo atrakcyjna cos kolo 7tys
Gość Sent Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Dokładnie 11 900 zł A widziałeś w Kronice właśnie w sobotę relację z Junaka? Jestem ciekaw czy spotka je podobny los co Junaka Millenium !placz1 A Romet, to jest dopiero zagadka, wygląd, nie powiem, ciekawy, ale jak to będzie po 20 000 km
LWfilip Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Też jestem ciekaw jaka jest trwałość nowości polskiej motoryzacji. Osobiście używam już Rometa w postaci RXL-50 4T. Nie mogę narzekać jak na razie a mam i jeżdżę nim od 4 sezonów. Wzornictwo oby sprzętów też mi się podoba choć na żywo nie widziałem. Myślę, że jest to dobra alternatywa dla chcących mieć nowy motor a jednocześnie mieć wsparcie u producenta. Prawdopodobnie jest to wyrób wschodnich fabryk a w Polsce są montowane lub nieliczne części robi się w kraju. No nie wiem. Ważne, że coś drgnęło i coś jest produkowane tu w kraju. Czas pokaże czy to dobry produkt. Z tego co widziałem w TV to Romet sprzedał najwięcej skuterów. Więc fabryka w Dębicy działa pełną parą. Popieram działania i myślę, że to dobry znak na przyszłość.
GrzechoCnik Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Z tym nowym Junakiem zetknąłem się na tegorocznym Expo w Wawie. Posiedziałem, popierdziałem, powierciłem się i stwierdziłem, że wymiarowo mi odpowiada bo nogi można było spokojnie wyprostować. A i sylwetka taka zgrabna oraz silnik nie za słaby ani za mocny. Poczytałem gdzieś na forach i okazało się że to przeróbka już istniejącego chińskiego modelu sprzedawanego pod nazwą Leopard gdzieś na Filipinach. Jak trafię ponownie na tą fotkę to wstawię linka.
ptaku_1 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Ja jestem ciekawy na ile to jest nasza produkcja, cos mi sie wydaje ze polskie to jest logo.
KRISTO Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Ptaku myślę że rometa jeszcze nie sprzedali chociaż może się mylę
ptaku_1 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Chodzi mi o podukt nie o firme, skutery rometa to 100% china tyle ze przyplywaja nie calkiem zmontowane do kraju. Znajomy ma Kingwaya czy jakos tak i czesci kupuje w serwisie rometa To wszystko jest tluczone w jednej fabryce.
Geni Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Polski jest pomysł na zarabianie pieniędzy poprzez sprzedawanie chińskich sprzętów z wykorzystaniem znanej nazwy polskiej firmy. Sam sprzęt to "czajna" pełną gębą, gdzieś tam oparta konstrukcyjnie na nieprodukowanych już modelach japońskich. Oczywiście materiałowo i jakościowo do protoplastów im daleko.
KRISTO Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 to ze wszystkim tak jest kiedyś jezdziłem u prywaciaża co miał butic z drogą odzieżą firmy HUGO BOSS pewnie znasz to Pruchnik dla nich szyje płaszcze one jada do Niemiec przyszywają metki i po zawodach
ptaku_1 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Mercedes, Nike, Lenovo itd tez jest produkowny w chinach ale w fabryckach nalezacych do tych koncernow a te romeciki sa produkowane w fabryce no name i stad roznice w jakosci. Przeniesc produkcje do chin a kupowac z chin to tak jak miec dziewczyne/zone albo miec redtube
Rekomendowane odpowiedzi