pilot Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 W dniu 11.06.2010 planowany jest Ogólnopolski Protest Motocyklistów dotyczący obniżeniu opłat na autostradach. Celem jest pikieta i wręczenie Ministrowi Infrastruktury petycji dotyczącej obniżenia opłat za przejazd autostradami a następnie przejazd pod Sejm gdzie zostaną przekazane listy do wszystkich posłów. Szczegóły zostaną podane bliżej terminu protestu. Ostateczny termin zostanie potwierdzony 02.06.2010 bo do tego dnia przedstawiciele motocyklistów czekają na decyzję ministra o ewentualne spotkanie się z nimi. Zapraszam wszystkich którzy popierają działania motocyklistów aby śledzili ten temat i ewentualnie zgłaszali swoją chęć uczestnictwa w tym proteście lub pomocy w jego organizacji. Motocykliści w Warszawie 11.06.2010. 1. Spotykamy się o godzinie 13.00 przed Ministerstwem Infrastruktury. 2. Spotkanie w warszawie wg dwóch wariantów: A) Zgromadzenie Publiczne przed Ministerstwem Infrastruktury podczas którego powiemy o naszych postulatach, a na ręce ministra złożymy list otwarty/petycję. Następnie po rozwiązaniu Zgromadzenia Publicznego ok. godz. 14.00 przejedziemy KAŻDY OSOBNO, ZGODNIE Z PRZEPISAMI RUCHU DROGOWEGO w okolice Sejmu. Przez godzinę motocykliści przejadą wg planu przez Warszawę, a w tym czasie złożymy w Parlamencie listy do wszystkich posłów i senatorów, w których poprosimy o poparcie naszych postulatów. Ok. godz. 15/16.00 opuszczamy stolicę. !happybth Gdyby władze Warszawy nie dopuściły do Zgromadzenia Publicznego (z przyczyn zupełnie nam nie znanych) wtedy wszyscy, którzy przyjadą będą podróżować wg przekazanych planów wytyczonej trasy.Przez 2 godzinki, od 13.00 KAŻDY OSOBNO, ZGODNIE Z PRZEPISAMI RUCHU DROGOWEGO będzie podróżował po Warszawie. 3. Naszym celem jest pokazanie, że motocykliści są zorganizowaną i bardzo liczną grupą; Ministerstwo uważa, że nie jesteśmy godni aby z nami rozmawiać i nie widzą potrzeby zmian. Główną motywacją ministerstwa jest fakt jakoby motocykliści byli niewielką grupą społeczną, niepotrafiącą się skonsolidować i w związku z tym nie ma potrzeby respektowania naszych praw. (to nie są wymyślone słowa – to stwierdzenia przedstawicieli różnych urzędów !) ZAPRASZAMY DO ŚLEDZENIA STRONY WWW.MOTOAUTOSTRADA.PL - będziemy na niej publikować wszystkie najświeższe wiadomości oraz ostateczne decyzje. Jeśli nie odwołamy całej akcji do 04.06.2010 to bez względu na wszystko SPOTKAJMY SIĘ – to piękna okazja zwiedzenia stolicy i poznania się. PROSIMY ! wszystkie osoby, którym nie jest obojętne traktowanie motocyklistów na autostradach w Polsce o przyjazd, a bardziej aktywnych do pomocy w zorganizowaniu tego wydarzenia. Najlepszy i najszybszy kontakt poprzez maila ze strony motoautostrady; podaj do siebie również numer telefonu.
LWfilip Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Nie jestem samolubny (chyba) lecz myślę, że zeszłoroczny protest tak jak i tegoroczny, przypomina , trochę walkę z wiatrakami. Bo jak się okazało, że rząd ma podpisaną jakąś tajną umowę z zarządcą autostrady to czułki mi opadły. Nie można, jednak nic nie robić bo ta banda będzie myślała, że nikt na ich długie łapy nie patrzy. Ruch motocyklowy w Polsce jest już dość prężny i dzięki internetowi można się dość szybko skrzyknąć i zorganizować. Jeśli tylko będzie taki sygnał to z przyjemnością pojadę do Nowych Marzów i poprzeszkadzam dyrekcji !happybth . Choć w całej akcji to Ci panowie na odcinkach są nic nie winni. Wszystko idzie od ministrów i prezesów.
pilot Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 a jednak Byłem osobiście na dwóch sprawach które się dzisiaj odbyły i to co przedstawił Stalexport bo to on dostarczał dowody do sprawy było paranoją. Owszem głupie było zachowanie motocyklisty siedzącego i liczącego pieniądze ale było to jedyne wykroczenie jakie popełnił i za to dostał naganę. Co do płacenia drobnymi patrząc na to wszystko jako widz było widać że nie ma podstaw o ukaranie za płacenie drobnymi.
pilot Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Opublikowano 25 Maja 2010 Odświeżam temat. Idąc śladem innych forów motocyklowych zadam pytanie czy ktoś z Burgmaniaków przyłączy się do protestu w Warszawie. Wszystkie info o proteście znajdziecie na stronie Motoautostrada. Proszę o zaznaczenie swojego udział gdyż chcemy mieć obraz tego ilu nas motocyklistów będzie w Warszawie.
Gość maciej113 Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Pomógłbym ale niestety prawie 600km w jedną strone to lekka przesada żeby tylko się przejechać po warszawie życzę owocnej pracy
Gość Dragon Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Co za wredoty... 11 czerwca to piątek... Postaram się wyrwać do W-wy... Będzie to jednak bardzo zależne od pogody... Gdzie to "stare" forum... gdzie ta aktywność??? No cóż ale ordnung muss sein...
Barti Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Nie wiem jeszcze dokładnie jak będę pracował 11 ale pewnie się stawie.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 26 Maja 2010 Administrator Opublikowano 26 Maja 2010 Gdzie to "stare" forum... gdzie ta aktywność???No cóż ale ordnung muss sein... Ordnung staraliśmy się trzymać na forum od kiedy ono powstało (początek 2004 roku) a w piątek 11.06, jak to nazywasz, "stare forum" będzie się w większości bawić aktywnie na zlocie w Berlinie... ale skąd możesz o tym wiedzieć
Gość Dragon Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Gdzie to "stare" forum... gdzie ta aktywność???No cóż ale ordnung muss sein... Ordnung staraliśmy się trzymać na forum od kiedy ono powstało (początek 2004 roku) a w piątek 11.06, jak to nazywasz, "stare forum" będzie się w większości bawić aktywnie na zlocie w Berlinie... ale skąd możesz o tym wiedzieć Jad popłynął... !scooter Mam nadzieję, że Ci już lepiej...?? !scooter Bawcie się dobrze w w Berlinie... "starą" ekipą... Zamiast sprowokować rozbawiłeś mnie...
Michałp Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 ja oczywiście wezmę aktywny udział w akcji,i chętnie się przejadę.a po za tym jest okazja aby pokazać ze polscy motocykliści mają coś do powiedzenia!!!!
kmodzele Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 To MÓJ OSOBIST SUBIEKTYWNY komentarz. Prosze nie traktować tego jako głos Warszawiaków. Po pierwsze popieram cel: rżnięcie motocyklistów na autostradzie to zło, z którym trzeba jakoś walczyć. Po drugie sądzę, że dla protestujących przybyszów spoza Warszawy, "wycieczka" do stolicy jest już sama w sobie jakąś atrakcją. Punktem kuluminacyjnym będzie długotrwałe stanie przy/na motorze. Będzie gorąco i .. nudno. Ale wizja powrotu będzie trzymała wszystkich w formie. Dla mnie - Warszawiaka - KOLEJNA akcja protestacyjna w centrum = kolejny dzień zapchanego centrum. Dla mnie to by było pchanie się w korku do centrum, odstanie się 2-3 godziny w akcji protestacyjnej, ew. quasi "parada" w żółwim tempie i ponowny powrót w korasach do domu. Akcja protestacyjna - tak. Ale czemu u licha n-ty raz w biednej Warszawce? Oczywiście chciałbym by akcja poza wydźwiękiem ideologicznym była jakąś tam atrakcją dla bioracych w niej udział. Choć to samolubne podejście pewnie, chciejstwo. Idea jest ważna i powinienem w jej imię pocierpieć = wziąć w niej udział i tyle. No, to se pomarudziłem
Piro Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 No to kto miał mardzić to już pomarudził. ja będe no chyba że pogoda będzie naprawdę paskudna
SimonWarka Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Pytanie: czy ktoś będzie blokował blisko Poznańskie bramki? Bo na 11stego odbieram sprzęt i mogę wspomóc akcje w Poznaniu, jeśli taka by była....
pilot Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 Pytanie: czy ktoś będzie blokował blisko Poznańskie bramki?Bo na 11stego odbieram sprzęt i mogę wspomóc akcje w Poznaniu, jeśli taka by była.... W tym dniu nie chodzi o blokowanie bramek tylko o uczestnictwo w proteście w Warszawie przed Ministerstwem Infrastruktury. Już tylko 2 dni zostało do Akcji w Warszawie namawiam do uczestnictwa w tej akcji. Pokażmy się niech wiedzą wszyscy w Polsce a zwłaszcza Ministrowie że wszyscy jeżdżący jednośladami potrafią się zjednoczyć i protestować przeciwko wysokim stawką na autostradach. Więcej wiadomości na temat protest na stronie www.motoautostrada.pl
Administrator Artix Opublikowano 9 Czerwca 2010 Administrator Opublikowano 9 Czerwca 2010 Na stronie protestu motocyklistow brakuje mi walki o motocykle z koszem, o ile na autostradzie A2 za przejazd bramki motocykl i auto placa 12 zl to motocykl z koszem traktowany jest jak pojazd z przyczepa i stawka w tym momencie wynosi juz 27 zl a to dopiero jest absurd za auto taszczace na lawecie drugie auto placi tyle samo motocykl z koszem. 27 zl za przejechanie jednej bramki
Michałp Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Na stronie protestu motocyklistow brakuje mi walki o motocykle z koszem, o ile na autostradzie A2 za przejazd bramki motocykl i auto placa 12 zl to motocykl z koszem traktowany jest jak pojazd z przyczepa i stawka w tym momencie wynosi juz 27 zl a to dopiero jest absurd za auto taszczace na lawecie drugie auto placi tyle samo motocykl z koszem. 27 zl za przejechanie jednej bramki drogi kolego kosz to nie przyczepa a element stały konstrukcji motocykla więc bezpodstawnie zapłaciłeś jak za przyczepę która jest osobnym pojazdem na logikę czy płacisz np. oc za kosz????czy motor z koszem to zespół pojazdów????? NIE!!!!!nie płać nie daj się!!!
Klubowicze ZYBEX Opublikowano 9 Czerwca 2010 Klubowicze Opublikowano 9 Czerwca 2010 Kmodzele-czemu w Warszawie? bo parlamentu nie wybudowali w Pacanowie! - a tam wszyscy elegancko by pasowali.
pilot Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2010 Protest się odbył szkoda że maxi było niewiele ale nasz udział był widoczny co może zaowocować nowymi Maxiskuteromaniaków. Ja jako jeden z inicjatorów protestu dziękuję za udział. Co piszą o proteście Chyba byliśmy widoczni
Rekomendowane odpowiedzi