Sympatycy m@rkiz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Oto ranking najbardziej zatłoczonych europejskich miast. Badanie zostało przeprowadzone przez firmę TomTom - producenta samochodowych systemów nawigacyjnych, na podstawie informacji dotyczących prędkości, z jaką samochody przemieszczają się po ulicach. Dane zostały zebrane anonimowo od tysięcy kierowców używających na co dzień urządzeń GPS. Kiedy kierowcy jechali wolniej niż 70% ograniczenia prędkości, droga lub ulica zostawała uznana za zakorkowaną. W badaniu zostały wzięte pod uwagę jedynie miasta z liczbą mieszkańców większą niż 500 tysięcy. 30.Kraków 21.Łódź 20.Poznań 3.Wrocław 2.Warszawa INFO: http://pejzaze.onet.pl/68819,gr,1,27,0,,galeria.html
jack daniels Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Jeżeli liczby przed nazwą miast oznaczają miejsce w rankingu, to jakie miasto zasłużyło na miejsce nr. 1 ??? J.D.
jack daniels Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Przypuszczałem że Zakopane w okresie 01-03 maj. J.D.
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Jack, w tym okresie Zakopca bije na głowę Kazimierz n. Wisłą Swoją drogą: w końcu w czymś jesteśmy naprawdę najlepsi w Europie.
jack daniels Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Smoku! Nie wiem nie byłem. Mimo chęci, poza zasięgiem, z powodu niemożlwości pokonywania większych odległości. Generalnie renciści krążą wokół komina. Pozdrawiam J.D.
Administrator Artix Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Administrator Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Ja tam w Warszawie korka w zyciu nie widzialem, zupelnie nie wiem o co chodzi. Parkingi na ulicach to widzialem ale parking to nie korek, kwestia pojazdu chetnie wezme udzial w testach TomToma i udowodnie ze w Warszawie nie ma korkow !OK
dr.big Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Berlina nie ma i dobrze !scooter , korki czasami i w niektorych miejscach sa, ale nie sa az tak strasznie uciazliwe...
Gość swienty Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Witam! Szczerze mówiąc sądziłem, że Wrocław nie jest tak wysoko. Ale to chyba tak jak pisze @Artix - zależy od punktu siedzenia !scooter Mimo wszystko Warszawo współczuję....
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Administrator Opublikowano 24 Kwietnia 2010 W W- wie korki? !scooter Pierwsze słyszę... !OKK
monk Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Wg. pani Grażyny Lendzion (szefowa ZDM) "w Warszawie nie ma korków, są tylko zatory" !OK NADUŚ
Woody Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Wg. pani Grażyny Lendzion (szefowa ZDM) "w Warszawie nie ma korków, są tylko zatory" !OK NADUŚ ...a zamiast dziur - "wykruszenia" Słyszałem, słyszałem, że Wawa jest 1. miastem w Polsce bez dziur w drogach. No i bez korków... A jeśli chodzi o ranking, to fakt, wreszcie w czymś jesteśmy w europejskiej czołówce, wraz z Brukselą Trudno mi się nie zgodzić z autorami rankingu, biorąc pod uwagę własne doświadczenia za kółkiem !wchair
superspeedo Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 W tym roku Warszawa wzięła się do roboty, bo Wrocław spadł z 2giego na 3cie miejsce !OK
misioooo Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Ja bym Wrocław dał na 1., Warszawę na 2. We wtorek miniony byłem w Warszawie Xcitingiem... Szok! !happybth Normalnie kierowcy w lusterka patrzą, zostawiają miejsce pod światłami, lekko się odsuwają stojąc "na parkingu na ulicy" jak tylko w zasięg wzroku mi wchodzili! We Wrocławiu nie do pomyślenia... Stanie na środku, zablokuje i można mrugać, trąbić - ani drgnie... Jakby zaparkował czy coś Szacunek dla Warszawiaków - na prawdę miło się zaskoczyłem!
Gość auksencjusz Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Szacunek dla Warszawiaków - na prawdę miło się zaskoczyłem! Czyli może nie jest tak źle z tą Warszawą. !happybth
Rekomendowane odpowiedzi