Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pościk dla odkurzenia wątku.

• Klubowicze
Opublikowano

Jestem nadal chętny !happybth

• Sympatycy
Opublikowano

Książka Serwisowa dla ASO HONDA dostępna jest w języku angielskim i ewentualnie można takową zamówić w języku niemieckim. Przeznaczona jest dla autoryzowanych serwisów, gdzie mechanicy i tak muszą posiadać sporą wiedzę, a z książki tej korzystają aby znać dane regulacyjne, tolerancje, momenty dokręcania itd itp.

Serwisówka podaje wiele danych potrzebnych przy naprawach i regulacjach, jednak do ich wykonania w większości potrzebne są narzędzia specjalistyczne (w naszym przypadku ok. 25tys.netto) i oczywiście specjalny komputer z oprogramowaniem diagnostycznym Honda (12tys. netto) bez którego nie da się określić rodzaju błędu zapamiętanego przez komputer pokładowy pojazdu.

Reasumując: sam sobie zębów nie naprawiam, tylko korzystam z wykwalifikowanych lekarzy, a oni jak już na mnie zarobią przyjdą, kupią i pozwolą mi zarobić.

Piekarz piecze pieczywo, księgowy księguje, kierowca kieruje, sprzedawca sprzedaje, malarz maluje, mechanik naprawia itd, a nad tym wszystkim czuwa żołnierz by naszych granic nie przekroczył wróg !OK

A może wystarczy Wam pdf, który posiadam (ok.166Mb/439stron)? I tu zapewne koszta zakończą się na (nie)jednym litrze...whiskiklik

Opublikowano

Cóż mogę powiedzieć temat "serwisówki po polsku" pękł jak bańka mydlana. Po tel do ASO okazało się jednak, że "jak klient pyta o Instrukcję Serwisową to napewno ma na myśli Instrukcję Obsługi" !OKK :ph34r:. I weź się tu człowieku dogadaj.

Cóż dla zainteresowanych tematem pozostaje propozycja Qw@kiego.

Ja rezygnuję z tematu (na chwilę obecną). Ale z ciekawości pomęczę trochę Hondę Poland w tym temacie.

Sorki za zrobienie nadziei.

• Sympatycy
Opublikowano

A nie mówiłem?

z Serwisówkami japońskich Moto mam do czynienia od 1994 roku (16 lat) i mocno mnie zdziwiło hasło: że po polsku (takich nigdy nie było).

W razie niemca większość serwisówek mam na miejscu i jak coś to zawsze...

Nie raz już konkretne strony serwisówki skanowałem i przesyłałem...