Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

po przeszukaniu wszerz i wzdłuż działu technicznego nie natknąłem się na coś co jest tzw. "serwisówką" w języku polskim do "Silvera" (czyżby kolejny biały kruk ?). Ale w trakcie lektury Instrukcji użytkownika natknąłem się na informację, że "serwisówka" jest dostępna w każdym ASO Hondy. Postanowiłem zadzwonić i dowiedzieć się czy tak jest rzeczywiście. Wynik: "serwisówka" jest dostępna ale ......... kosztuje 500 PLN :D:D:P (niestety tylko w formie papieru).

I tu pytanko do właścicieli Zacnych, czy ktoś reflektowałby na składkę coby zakupić taką serwisówkę. Przydałoby się minimum 10 osób (każda mniejsza liczba do rozważenia).

Pozostaje kilka kwestii:

- różne roczniki - nie mam pojęcia jakie były zmiany techniczne od 2001 roku (to był chyba początek SW)

- oryginał serisówki - pomyślałem sobie, że oryginał można by przeznaczyć na fant na tegoroczną burgmanię (do rozlosowania między właścicieli Zacnych ;) )

- przygotowanie wersji elektronicznej (czyt. zeskanowanie tego) biorę na siebie - zrobiłem skan instrukcji obsługi mogę zrobić i serwisówkę (trochę potrwa, ale nie ma problemu)

Zdeklarowani chętni:

1) Abach

2) Bob

3) pawel883

4) Wrzonio

5) magart

6) robson

7) mxmichal

8) czaro69

9) Artix

Aktualna cena na głowę 55,55 PLN

Opublikowano

Jak w kartach... wchodzę :D

Opublikowano
:D
Opublikowano

Jeżeli nie jesteś profesjonalnym mechanikiem to na plaster Tobie serwisówka mam po anielsku jednak to jest dla tych co mają odpowiednie oprzyrządowanie serwisówka nie naprawi sprzętu tylko wiedza i praktyka

Opublikowano

Nie rozmawiamy tu o przydatności owej serwisówki. Tu jest konkretna rozgrywka, albo wchodzisz, albo nie !OK Z Twojego postu wynika, że nie, więc po co pisać? :D

• Klubowicze
Opublikowano
Jeżeli nie jesteś profesjonalnym mechanikiem to na plaster Tobie serwisówka mam po anielsku jednak to jest dla tych co mają odpowiednie oprzyrządowanie serwisówka nie naprawi sprzętu tylko wiedza i praktyka

Jak po anielsku to rzeczywiście na plaster !scooter .

Ja wchodzę.

• Sympatycy
Opublikowano

Jak Adaś to jo tyż, wchodza.

Opublikowano

Wiesiu

Nie sądzę że potrafisz wykonać kapitalny remont swojego Winga nawet z instrukcją

Jesli nie widzisz potrzeby aby zakupic instrukcje, daruj sobie wypowiedzi w tym temacie.

• Klubowicze
Opublikowano
Wiesiu

Nie sądzę że potrafisz wykonać kapitalny remont swojego Winga nawet z instrukcją

Nie zamierzam wykonywać remontu kapitalnego, bo takiego mój sprzęt jeszcze nie potrzebuje. Mam serwisówkę po niemiecku i jakoś sobie radzę i nie jeżdżę z każdym drobiazgiem do autoryzowanego serwisu. Serwisówka jest bardzo przydatna przy wykonywaniu wielu czynności obsługowych do ktorych nie potrzeba mieć całej fabryki (wiedza i doświadczenie nie zawsze załatwią wszystko, a poza tym, po co wyważać otwarte drzwi). Poza tym bardziej ufam sobie, niż niektórym nedouczonym lub olewającym mechanikom w autoryzownym serwisie, a również to lubię. Jeśli Ci coś nie pasi to twoja sprawa, a negowanie wszystkiego co nie odpowiada twojemu punktowi widzenia i twoim przemyśleniom nic nie wnosi do tematu wątku. Wracając do remontu kapitalnego możesz się bardzo mylić w swoich osądach.

Opublikowano

Pozwoliłem sobie w pierwszym poście stworzyć listę chętnych.

Zaczekamy jeszcze kilka dni i zdecydujemy czy realizujemy zakup w mniejszym gronie.

ps. Koledzy z kuj-pom zdeklarowalibyście się dla dobra ogółu !yeah

• Klubowicze
Opublikowano

Jako zastępca z upoważnienia "Zacnego" kolegi Upiora, deklaruję się na jedną serwisówkę !scooter .

• Klubowicze
Opublikowano

Jeśli mogę coś podpowiedzieć to że serwisówki od roku 2001 do 2009 różnią się miedzy sobą tylko opisem ABSu Tak wię c jak brać to tą z ABS kto nie ma poprostu te strony omija. Ja posiadam serwisówkę angiekską i mnie wystarcza.

Opublikowano

też jestem tym "dziełem" zainteresowany , także proszę o dopisanie do listy.

Opublikowano

Co prawda ostatnio wydałem trochę kasy, ale proszę dopisać mnie do listy chętnych na serwisówkę. Tak, jak wspomniał Włodek, chyba warto kupić wersję z ABS !scooter

• Administrator
Opublikowano

Zawsze sie przyda troche wiedzy, wchodze w to i obnizam cene do 55.5 zł !happybth

Opublikowano

Obecnie trochę kasy w tym miesiącu przepuściłem ale jak poczekacie do 10 maja to wchodzę w ten biznes :wub:

Opublikowano
Obecnie trochę kasy w tym miesiącu przepuściłem ale jak poczekacie do 10 maja to wchodzę w ten biznes  !OKK

Noguru jesteś pewien ? Kupujemy serwisówkę do SW600 - wg avatara śmigasz SW400. Nie żebym Ci żałował, ale się zastanów. :wub:

Opublikowano

A jest jakaś znaczna różnica prawie wszystko to samo tak przynajmniej myślałem niech to ktos obczai !w00t

Opublikowano

Różnicą tkwi w skoku tłoków i ich średnicy- jednym słowem: różnica w pojemności. Reszta to samo.. !w00t

Opublikowano

Honda potwierdziła mi, że serwisówka obejmuje wszystkie roczniki/modele FJS600. "Pożywiom uwidim" :P

Opublikowano

Może poczekajmy jeszcze troszkę?? No chyba, że to już koniec listy....

Może się jeszcze ktoś w tym temacie wypowie... :D

Opublikowano

@czaro69 osobiście nie mam parcia, żeby już kupić serwisówkę.

Temat wisi na forum już 6 dni i z tego co widać kto był zdecydowany to się zgłosił. Jeżeli o mnie chodzi to możemy jeszcze zaczekać. Proponuję wydłużyć termin do piątku 7/05/2010

Czasowo usuwam dane do przelewu w poście powyżej.

Opublikowano

Chyba nie ma ciśnienia.... im nas więcej tym lepiej i taniej. Poczekajmy, w koncu Hond SW mamy trochę w klubie !happybth

Opublikowano
Chyba nie ma ciśnienia.... im nas więcej tym lepiej i taniej. Poczekajmy, w koncu Hond SW mamy trochę w klubie !happybth

Adam może przyczyną jest fakt że SW zwykle się nie psują :D

Opublikowano
Chyba nie ma ciśnienia.... im nas więcej tym lepiej i taniej. Poczekajmy, w koncu Hond SW mamy trochę w klubie  :(

Adam może przyczyną jest fakt że SW zwykle się nie psują :)

I to jest argument w rozmowie :):):(