Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Yamaha Tmax 600 MY2016 - jaki będzie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Do sieci wyciekły pierwsze informacje jakoby Yamaha prowadziła badania nad nowym modelem T-maxa, który miałby się pojawić w sezonie 2016. Nieoficjalnie mówi się o odejściu od karoserii rysowanej w "łamanych kantach" , czyli miałby nastąpić powrót do "obłości"? sg23gquestiong23g.gif

Motor nowego Tmaxa ma mieć 600 ccm pojemności ale miałby bazować na znanej dotychczas jednostce napędowej stosowanej w 500-530.

Podobno Yamaha prowadzi tez ankiety we Włoszech i Francji wśród użytkowników Tmaxów.

Yamaha-TMAX-600-2015-stpz1-500x375.jpg

Jeśli ta info by się potwierdziła nowego Tmaxa 600 zobaczylibyśmy już za rok, na jesiennych targach EICMA 2015 :)

Opublikowano

Jeśli cenowo będzie podobna do obecnego Tmaxa to dalej będzie poza moim zasięgiem :(

Sent from Tapatalk

EDIT: PS: Setny post i wysłany z komórki podczas jazdy autobusem. Cóż za ironia...

Opublikowano

Obawiam się ze cena będzie mało atrakcyjna :( .

• Sympatycy
Opublikowano

to On ? yamaha_tmax_750_2010_01.jpg

Jakis taki ten dziubek ma zaokrąglony własnie :)

Opublikowano

A cóż to za czarny plastik z boku wystaje? Błąd podczas roboty w Photoshopie czy to jakiś fabryczny deflektor dla nóg?

Mnie bardzo podoba się przetłoczenie boczne przechodzące w mocowanie chłodnicy, sprawia mocarne wrażenie.

• Administrator
Opublikowano

Nie ma jeszcze żadnych fotek tmaxa, który pojawi się na wiosnę 2016. To zdjęcie (fake) widziałem już parę lat temu... podobnie jak i to:

tmax7510.jpg

Tap by dualsim

• Administrator
Opublikowano

Powyższy fake to Suzuki G-Strider z 2003 roku :laughing:

Zgadza się :)

Przeszło 10 lat temu pisałem o nim w tym artykule...

Opublikowano

IMHO, jedynie Honda dysponuje obecnie technologią wymaganą w maxi dużej mocy. Maxi o pojemności w okolicach 1000 cm3, z gównianym napędem CVT to byłaby porażka.

A to że Honda, mimo iż powszechnie uważana za powściągliwą, potrafi zaszaleć potwierdzają takie projekty jak Rune czy NM4 Vultus :)

Opublikowano

deleted

Opublikowano

Lexus GS450h z silnikiem V6 3,5l nie wie o tym,że CVT jest "gówniane" i robi 100km/h w 5,6 sekund....

Wyjątek potwierdzający regułę. :wink32:

....Problemem typowej konstrukcji Maxi skutera jest marne, gumowate podwozie, które byłoby niebezpieczne z silnikami większej mocy...

Dlatego wskazałem na Integrę - nie ma typowej konstrukcji maxi skutera.

...Jakoś nie widzę też docelowej grupy użytkowników, którzy by pragnęli takiego Maxi. Ci co chcą pozapie....ć kupią sobie i tak jakąś Hayabusę albo innego GSX-R'a. Reszta chce się przemieszczać w komforcie i w umiarkowanym tempie.

Bill_zps67ca2507.jpg

Opublikowano

Oby kierownice miał wyżej :)

Opublikowano

Jakby powiększyli schowek pod kanapa do dwóch pełnych kasków, zrobili nieco miejsca na torbę przekrokową i poprawili wygodę siedzenia pasażera, ech... Ale wtedy TMax straciłby nieco na charakterze, chociaż styliści czasem potrafią połączyć funkcję z estetyką, więc pożyjemy zobaczymy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaki by nie był, na pewno będzie ciekawy, a ja i tak pozostanę przy swoim :) .