Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja opowieść nadaje się na kilka działów, ale umieszczę ją całą tutaj, by się nie rozdrabniać :P.

Pojechałem z Papcioszką do Poznania samochodem. Pojechaliśmy obejrzeć kilka skuterów, a tak się złożyło, że akurat tam się niemal wszystkie znajdowały. Przezornie zabrałem kask, jakby mi się jakaś jazda próbna trafiła no i w drogę.

Na początek Leszno i firma "Bond Motors" - jakaś porażka, ale czytając opinie na forach wielce zaskoczony nie byłem, firmy chyba też zresztą nie było pod wskazanym adresem, a telefonu nikt nie odebrał. No trudno, czerwone BMW zostało skreślone z listy.

Czas na Poznań i autokomis www.Auto50.pl - przesympatyczna obsługa i biała Majesty w stanie niemal igła. Zrobiłem dwa kółka po drodze mocno osiedlowej bez użycia kasku i sprzęt nas oczarował. Właściciel i pracownik naprawdę bardzo mili mimo, iż nie sprawialiśmy wrażenia potencjalnych klientów na skuter, tylko na chętnych do serwisu klimy w aucie :P.

No ale czas naglił i szybko pojechaliśmy kilka uliczek dalej do salonu "MOTO-SET" obejrzeć Piaggio X10, które chwilę przed nami odjechało do nowego właściciela. Szkoda, bardzo chciałem je obejrzeć na żywo. Krótka pogawędka z panem z obsługi o trendach na rynku i wielkiej popularności Kymco oraz przydatności ABS-u i ASR w skuterze i w drogę do salonu Yamahy.

Kurcze, ci poznaniacy rozryli najważniejsze skrzyżowanie w miejscu koncentracji moich punktów do odwiedzenia. Jednak daliśmy radę. W Yamasze świat się skurczył do Wrocławia, bo motocykle sprzedaje tam pan, który sprzedawał mi auta we Wrocku - oj mały ten świat. X Maxa 400 nie zobaczyliśmy bo... własnie chwilę wcześniej odjechał z nowym właścicielem... Taki omen. Dwa dni wcześniej BMW podebrał mi pan we Wrocławiu dosłownie kilkanaście godzin przed moją decyzją. Zresztą kilka lat temu o mało nie kupiłem od tego pana właśnie X Maxa 250, ale sprzedał go dopiero teraz i zainteresował się BMW... - pisałem już, że świat moto jest mały? No to obejrzeliśmy Majesty w stanie salonowym, jedną z dwóch ostatnich sztuk w Polsce na ten moment, potem ja zająłem się arytmetyką, a Papcioszka wpadła w ciuchy. Wygrzebała fajną kurtkę RST na siatce z dopinaną membraną i ociepliną, Naprawdę świetnie w tym wyglądała... o ile mozecie uwieżyć w mój subiektywizm. Jako, że ten salon był ostani na liście, to poszliśmy na obiad i naradę wojenną.

Polecam restaurację przy kortach tenisowych na Grunwaldzie. Mają dobre jedzenie, atmosferę sprzyjającą myśleniu, WiFi i tą moc dobrych pomysłów. Późno się zaczeło robić, więc szybko do Yamahy podziękować za okazane zainteresowanie i w te pędy do Auto50 ustalić warunki finalizacji zakupu.

Właściciel normalnie wszedł na wyżyny uprzejmości i życzliwości. W piątek po 16-tej pozwolił mi zapłacić przelewem ze świadomością, iż kasę na koncie zobaczy dopiero w poniedziałek oraz wydał mi skuter :). To teraz muszę wspomnieć, że na Majesty zupełnie inaczej się odczuwa jazdę na golasa niż na X7. Kolejną ciekawostką jest to, że jak jadę X7 to praktycznie każdy motocyklista mnie pozdrawia, a na Majesty pozdrowił mnie dosłownie tylko jeden kierownik 50-ki. Domyślam się już teraz, iż to nie jest tak, że motocykliści nie uznają skuterzystów. Oni nie uznają tylko skuterzystów jeżdżących w T-shirtach. No i to jest kolejny ważny powód, aby się odpowiednio ubierać na motor. Żeby było ciekawiej, to w drodze powrotnej wyszedł mi przegląd na 1000km i tym samym jesteśmy w dziale "Serwisowanie Maxi- Skuterów".

Jeżeli napisałem to wszystko w złym dziale, to proszę o przesunięcie do odpowiedniego.

Z poważaniem.

Papcioch.

I bym zapomniał o dziale "Ogłoszeń"

Mam Piaggio X7 250 do sprzedania :)

Opublikowano

Papcioch a dział serdeczności? tam jest "Mam, mam, zakupiłem..."

Pokaż tą nówkę to stwierdzimy dlaczego nikt Cie nie pozdrawiał.

Pozdrawiam z Wrocławia

Opublikowano

Tak, to dokładnie to.

Post mój nadaje się na kilka działów. Ale Grzesiu nie martw się, zaraz jadę do chłopaków, do Zieleńca i Smarciu obfotografuje skuta.

Opublikowano

No to gratuluję zakupu!

Opublikowano

Paciochu piekny sprzęt :clapping: biała perła

Laski we Wrocku już majty przez głowę ściągają hehe.

Dobrze że Papcioszka ma na ciebie oko,bo za bardzo otwarty jesteś na nowe znajomości(tyrolska)

Wpadnij po Czeskie zakupy i zdjęcia z wypadu.

Opublikowano

Widzieliśmy i gratulujemy, "na żywo" wygląda jeszcze lepiej i w środowisku naturalnym zrobiłem jej kilka zdjęć podczas niespodziewanego przyjazdu Papciocha na swojej nowej perełce na Zlot w Zieleńcu, fotki do obejrzenia są tu.