Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam zamierzam przejechać się tą trasą i właśnie dlatego zamieszczam mój zamiar na forum tylko dla zainteresowanych.

Mam zamiar zrobić ciekawą traskę krętymi drogami z miejsca zlotu do Ustronia i wjechać kolejką krzesełkową na Czantorię.

Koszt wyprawy to paliwo na ok. 120 km oraz bilet na kolejkę w dwie strony, czyli 17 PLN od osoby. Jeśli dałoby się zebrać min. 25 osób, to płacimy 12 zeta/osoba jako grupa zorganizowana.

Poniżej zamieszczam mapkę trasy jaką zamierzam jechać. Dojazd przez Szczyrk, powrót przez Istebną...

Mapka trasy w GoogleMaps KLIK

Forma przejazdu luźna, spotykamy się o wcześniej umówionej godzinie ( piątek godz 10.30 ) na parkingu przed wejściem...

Jeśli dobrze pamiętam, w pobliżu wejścia znajduje się parking strzeżony.

Na miejscu możliwość odpłatnego skorzystania z toru saneczkowego lub parku linowego...

Strona kolejki: KLIK

A tu zdjęcie kolejki przed przebudową, kiedy byłem młody i piękny ;):notworthy: .

czantwyciag.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Trasa ciekawa, wiele razy już nią jechałem i jeszcze mi się nie znudziła. Jak już nie wiem gdzie jechać to lekarstwem jest Salmopol.

Zobaczymy tylko jak po zimie będzie wyglądała droga z Istebnej przez Kubalonkę. Zawsze tam są wielkie dziury w drodze.

A kiedy (w który dzień) chcesz zaliczyć ten wyjazd? Sobota będzie nieźle wypełniona, między innymi będzie parad (około 40km), muzeum i !piwko

A tu zdjęcie kolejki przed przebudową, kiedy byłem młody i piękny ;):notworthy: .

201.gif
Opublikowano

No właśnie, tak sądziłem :notworthy: ... Nie za bardzo wiem, czy taki (dość czasochłonny) wypad wogóle się uda. To było moje pierwsze skojarzenie, na pewno dla "hiperaktywnych" ;), no i w dużym stopniu zależne od warunków pogodowych...

Opublikowano

To jak oficjalnie zlot startuje w piątek o 18, to zainteresowani mogliby tam pojechać rano ze startem koło 9-10, ja chętnie bym się podłączył, żden problem wstać wcześniej i dojechać w piątek z Kraka :notworthy:

Opublikowano

Hmmm, jestem, jak najbardziej za piątkiem i to tak, żeby "nie rozwalać" przebiegu zlotu :) .

PS. Po prostu mając do przejechania 650 km chętnie tam podjadę, skosztuję kwaśnicy, powdycham trochę "górskiego" powietrza z 851 m.n.p.m., odwiedzę stare kąty :notworthy: ...

Dla mnie, co to tylko płaski teren i czasami z daleka morze widzi, to wielka gratka ;) .

• Klubowicze
Opublikowano

Piątek to czas przyjazdu i kto już wyczerpie wszystkie miejscowe możliwości, a przyjedzie w miarę wcześnie, to może zaliczyć taką wycieczkę !OKK Jedynie dużo czasu może zająć sama Czantoria.

• Klubowicze
Opublikowano

Ja by co to ja zawsze chętnie podjadę.Jest sporo czasu to się jakoś dogadamy a może i na Równicę do Czarciego Kopyta podjedziemy?

Opublikowano

Ja by co to ja zawsze chętnie podjadę.Jest sporo czasu to się jakoś dogadamy a może i na Równicę do Czarciego Kopyta podjedziemy?

Jak bedziecie sie wybierac do Czarciego Kopyta to zamawiam ten ich ELIKSIR !w00t

Opublikowano

Hmmm, jestem, jak najbardziej za piątkiem i to tak, żeby "nie rozwalać" przebiegu zlotu :) .

PS. Po prostu mając do przejechania 650 km chętnie tam podjadę, skosztuję kwaśnicy, powdycham trochę "górskiego" powietrza z 851 m.n.p.m., odwiedzę stare kąty :P ...

Dla mnie, co to tylko płaski teren i czasami z daleka morze widzi, to wielka gratka :) .

No to chyba dłuższy urlop wezmę aby pozwiedzać okolicę skoro już się zapędzę w tamte piękne strony ;)

Czyli Burgmanię zacznę coś koło poniedziałku, może wtorku :P

Opublikowano

Czesc. Jestem z ustronia i w razie czego służę pomocą :P

Opublikowano

... skosztuję kwaśnicy, ...

Polecam osobiście, trochę odmienną od okolicznych, kwaśnicę w karczmie w Koniakowie, niedaleko wystawy/sklepu z koronkami. Byłem tam minionego lata autem. Trasa bardzo ciekawa i pozawijana. Widoki śliczne, tylko żeby pogoda była. Nawet proponowałem Patrykowi, żeby tamtędy puścić paradę. Po drodze można obejrzeć też pałacyk prezydencki.

Opublikowano

OK, po wstepnych konsultacjach wyglada na to, ze taka wycieczke mozna ustawic na piatek dla przyjezdzajacych pare godzin wczesniej (rano) lub dla przybywajacych juz w czwartek. Po zastanowieniu sie, sam bede na miejscu zlotu juz w czwartek. Tym samym dam rade podjechac tez do Ustronia :P .

• Klubowicze
Opublikowano

No i gitara :) Ponieważ mi wszystko pasi mogę pojechać i w Czwartek !OK

Jak bedziecie sie wybierac do Czarciego Kopyta to zamawiam ten ich ELIKSIR !w00t

Myślałem że w naszym towarzystwie zrobisz to osobiście :P

Opublikowano

No i gitara :newyear: Ponieważ mi wszystko pasi mogę pojechać i w Czwartek !OK

Myślałem że w naszym towarzystwie zrobisz to osobiście :)

Chetnie sie wybiore i osobiscie jak tylko bedzie okazja ^^

Opublikowano

Tez sie pisze jak bedzie to piatek .... !winkiss

Planuje wyjazd we czwartek ze Schwarzwaldu ..

Opublikowano

Bedziecie w Ustroniu to zajżyjcie MUZEUM-MOTOCYKLI

warto wpaść na parę minut i zobaczyc trochę historii motoryzacji

p7054236.jpg

juz kilka osób było w tych okolicach na wczasach lub wycieczkach a ten punkt programu omineli !sciana

a później żałowali

• Sympatycy
Opublikowano

Potwierdzam ,dobre miejsce a Remix będzie napewno zadowolony z odwiedzin.Na miejscu drobne papu i piciu.

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownicy+
Opublikowano

Postaram się tak poukładać moje "życie", aby do Was !scooter dołączyć, może mi się uda.

Opublikowano

Bedziecie w Ustroniu to zajżyjcie MUZEUM-MOTOCYKLI

warto wpaść na parę minut i zobaczyc trochę historii motoryzacji

p7054236.jpg

juz kilka osób było w tych okolicach na wczasach lub wycieczkach a ten punkt programu omineli wallbash.gif

a później żałowali

Bardzo kusząca propozycja jak wątroba i czas pozwoli to chętnie odwiedze te muzeum

Opublikowano

Witam,frapująca propozycja i jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to zamelduje się w Żywcu w czwartek wieczór.Pozdrawiam.

Opublikowano

Do Żywca mam zamiar dotrzeć w piątek do 9-tej rano !scooter Jeżeli będzie taka możliwość to chętnie dołączę do grupy jadącej na wycieczkę !YES

Opublikowano

Spoko, jeśli będziesz o 9, to nie widzę problemu. Mam zamiar wyruszyć po śniadaniu gdzieś pomiędzy 9:15 a 9:45 :lol: . Tak więc grupa chętnych będzie pewnie ruszała w tych godzinach...

Tak żeby później spokojnie zdążyć na początek zlotu, a nawet być trochę wcześniej.

• Klubowicze
Opublikowano

Jeżeli dotrę na Burgmanię, to na pewno w czwartek, a więc piszę się na wycieczkę

Pozdrawiam

• Klubowicze
Opublikowano

Jednym słowem trzeba będzie jakoś dotrzeć w czwartek ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem kolejnym chętnym na 100 % . Możecie na mnie liczyć . scooter.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...