Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kwestia konkursu na "skuter miesiąca"

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

OT, ale jeden cykl został zamknięty, chyba że zaczynamy zamieszczać fotki na kalendarz 2013.

Teraz trzeba ogarnąć skład fotek na kalendarz 2012 roku i przygotować nakład. Tylko kto ma się tym zająć? Kto ma zainwestować kasę?

Ten wątek Klik został zapomniany :lol:, głosowanie na skuter kwietnia wykrzaczone, ech...:lol:

Jak dobrze pamiętam, to orzech będzie próbował ogarnąć temat od strony logistycznej, a krzytro pomoże przy produkcji kalendarzy. thumbup1.gif

Opublikowano

Temat w miarę możliwości "ogarnąłem". W przyszłości fotki aktualnych zwycięzców zamieszcza osoba, która zajmuje się w danym miesiącu konkursem.

PS. "Wykrzaczenie" nie z naszego powodu, po prostu link do głosowania z tego miesiąca przestał funkcjonować.

Wydaje mi się, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby dalej prowadzić ten konkurs. Forma się w miarę utarła, a to, czy fotki będą w jakimś kalendarzu czy nie, jest chyba drugorzędne.

• Sympatycy
Opublikowano

Oczywiście nie ma parcia na kalendarz ale fajnie jest mieć coś takiego. Propozycja w tym roku jest następująca.

Kalendarz 12-to stronicowy. Na każdy miesiąc inne zdjęcie. Koszt nie jest jeszcze znany ale powinno się to zamknąć w 75 Pln.

Ilość sztuk i ostateczna cena zależne od zamówień (zamówienia składane przed drukiem) Robimy ilość zamówionych kalendarzy + 10 na gratisy na Burgmanię czy Berlin (osoby zamawiające pokrywają koszt bonusów). Dla spóźnialskich kalendarzy nie będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przedpłata 50 Pln. Pasi taka forma???????????

• Klubowicze
Opublikowano

Mnie pasi takie rozwiązanie.

Taki kalendarz to pewnego rodzaju kolekcjonerska pamiątka, a nie makulatura. Mały nakład musi kosztować, więc nie mam sprzeciwu.

Opublikowano

...Przedpłata 50 Pln. Pasi taka forma???????????

Pasi ! !OKK

• Sympatycy
Opublikowano

Wydaje mi się, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby dalej prowadzić ten konkurs. Forma się w miarę utarła, a to, czy fotki będą w jakimś kalendarzu czy nie, jest chyba drugorzędne.

Też tak uważam, tylko w tytule musimy wpisywać rok, bo wyszukiwarka tego nie będzie wiedziała

Przedpłata 50 Pln. Pasi taka forma???????????

Pasi thumbup1.gif

Trzeba się jeszcze zastanowić nad formatem kalendarza. Wśród wygranych fotek są chyba 2 sztuki zrobione w pionowym kadrze, reszta w poziomym. No i co zrobić, gdy są 2 zdjęcia w jednym miesiącu, które umieszczone obok siebie będą średnio wyglądały.

Opublikowano

Myślę, kwota 75PLN jest troszkę zawyżona. :P

W celach technicznych,zaprojektowaniu kalendarza oraz jego drukiem służę pomocą :P

Info na PW

PS. Ja na jedną sztukę się piszę :D

• Sympatycy
Opublikowano

Krzyciu, strzelałem. Jeżeli będzie to 50 Pln czy 30 to lepiej dla nas. Wolę napisać więcej niż mniej i później prosić się o brakujące pieniądze.

Zobaczymy jaki będzie odzew i pomyślimy nad tym rozwiązaniem. Na tą chwilę sondujemy pomysł.

• Klubowicze
Opublikowano

Orzech zakładaj listę :D !YES

• Sympatycy
Opublikowano

Orzech zakładaj listę :D !YES

KLIK

Opublikowano

Orzech dwa lata temu kupiłem taki kalendarz na forum Audi A4. Wcześniej na forum winiarzy i ten drugi wyszedł do bani. Niepraktyczny, nieczytelny. Ten z Audi był wypas. Dni miesiąca w odpowiednim miejscu i czytelne. Główne duże zdjęcie w centralnym miejscu strony, a dodatkowo mniejsze gdzieś po bokach. Dla każdego coś dobrego. Cena nie powalała na kolana i był wykonany z bardzo dobrego papieru w przeciwieństwie do winiarskiego.

Jedyny minus to dostaliśmy go w marcu :D

Wkleję linki przykładowych miesięcy, bo naprawdę fajnie to było zrobione.

Link do tematu na forum nie zadziała, bez zalogowania się tam. Mam nadzieję, że nie łamię żadnego prawa, wklejając te rzeczy tutaj?

00okladka.jpg

01styczen.jpg

06czerwiec.jpg

09wrzesien.jpg

W tym roku nie kupiłem kalendarza, bo biorę do pracy, a w pracy potrzebuję go od stycznia.

• Sympatycy
Opublikowano

Link nie działa :D

Jak będzie zadowalająca liczba chętnych zastanowimy się dokładnie nad formą i wyglądem finalnym. Wstępnie Krzytro chciał się podjąć tematu ale jak nie będzie chciał to poproszę kogoś innego.